S-A STINS O VOCE INCONFUNDABILĂ

Distribuie pe:

Paul Grigoriu,unul din cei mai îndrăgiţi şi cunoscuţi oameni de radio, a decedat vineri, 3 aprilie 2015, la locuinţa sa din Buciumeni (judeţul Dâmboviţa), la vârsta de 70 de ani. După Revoluţie a fost vocea emblemă a „Matinalului" de la Radio România Actualităţi şi a emisiunii „Cadrane". Înainte de anul 1989 a făcut emisiuni la Radio Vacanţa şi a lucrat la secţia franceză a radioului public. A primit, de la doi preşedinţi ai României, Ordinul „Cultural" şi apoi Ordinul „Credincios".

Paul Grigoriu este autor al mai multor volume de proză şi reportaj literar, debutul său cu analiza mai multor persoane propunând cititorilor tipuri de pe strada „Armenească" a Bacăului, acolo unde şi-a petrecut copilăria. În anul 2009 s-a retras la pensie, vocea inconfundabilă a mai fost auzită la radio ultima dată într-o emisiune sportivă.

În toamna anului 2009, într-o emisiune de Ziua Radioului, spunea: „Radioul cere foarte multe sacrificii. Radioul nu e albastru, nu e roşu, nu e galben. Radioul e negru, iar în negritatea asta tu trebuie să faci o pată de lumină. E greu de făcut albul în negru."

Vocea inconfundabilă a radioului românesc s-a născut le 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de litere romanice, clasice şi orientale la Universitatea Bucureşti.

Dumnezeu să-l odihnească între cei drepţi!

Lasă un comentariu