Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Totul este în Dumnezeu şi Dumnezeu este în totul, dar împreună cu omul începe această conştientizare. Veţi întreba: dar, atunci, de ce această conştiinţă nu este mai mult cunoscută în noi? Dumnezeu nu se recunoaşte în noi, fiindcă avem conştiinţa întunecată. Cu timpul însă, Dumnezeu care nu conteneşte să lucreze asupra noastră, şi dacă noi ne asociem cu el, ni se face cunoscut, şi-l putem recunoaşte mai uşor în noi".

***

„Cerul este aici, larg deschis, gata să îşi reverse toate binecuvântările sale, dar pentru a le primi trebuie să pregătim ceva în noi înşine, prin iubirea noastră, prin dezinteresul nostru, prin răbdarea noastră, prin devotamentul nostru... toate aceste virtuţi sunt fructe pe care le producem pentru a le da lui Dumnezeu".

***

„Nu este înţelept să laşi oamenii de capul lor, sub pretext că trebuie să citească legea lui Dumnezeu în inima lor, fiindcă marea lor majoritate nu este încă pregătită. Pentru a citi corect această lege pe care DUMNEZEU a scris-o în inimile noastre, trebuie să începem prin a face ordine în noi înşine, altfel vom citi numai fantasmagorii şi dorinţe obscure".

Omraam Mikhael Aivanhov (1900-1986), „Credinţa care mută munţii", filosof, pedagog francez de origine bulgară. Se stabileşte definitiv în Franţa în anul 1937. Ceea ce surprinde chiar de la început în opera sa este multitudinea aspectelor în care este prezentată această unică problemă: „omul şi desăvârşirea sa". Oricare ar fi subiectul abordat, el este în mod invariabil tratat în funcţie de folosul pe care i-l poate aduce omului, pentru o mai bună cunoaştere de sine şi o mai bună îndrumare a vieţii sale. Studiază la facultatea de fizică şi matematică, după care continuă să studieze la facultatea de istorie şi filosofie. Asistă la cursurile de psihologie, medicină, chimie şi studiază vioara. Susţine conferinţe în Elveţia şi India şi se dedică călătoriilor de studiu în multe locuri din lume. Face recomandări deosebite: „Hrănirea omului este un proces foarte important; Masa se va servi într-o atmosferă de calm şi pace, iar înainte de servirea ei trebuie să ne conectăm cu Dumnezeu prin rugăciune. Masa copioasă îngreunează organismul, iar corpul eteric oboseşte. Individul ghiftuit atrage spiritele, energiile inferioare, dăunătoare omului".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu