Copilul râde: „Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!" Tânărul cântă: „Jocul şi înţelepciunea mea-i iubirea!" Bătrânul tace: „Iubirea şi jocul meu e înţelepciunea! - Lucian Blaga
Cadrul didactic trebuie să inspire încredere, să dezlănţuie energii, să mobilizeze, să deschidă perspective şi să proiecteze idealul ce trebuie atins, lăsând fiecăruia libertatea alegerii şi adaptării acestuia la dimensiunile propriei personalităţi.
Primăvara înseamnă un nou start! Începe un ciclu nou în tot ceea ce faci sau îţi planifici să faci şi de fiecare data îţi propui să reuşeşti mai bine şi mai bine. Ştiu sigur că mulţi se regăsesc în această nuanţă, iar personal, pentru mine, acest anotimp nu înseamnă numai culoare, ci şi lumină, speranţă, bucurie, optimism şi emoţie.
Concursul Judeţean „Emoţiile Primăverii" a ajuns la a VI-a ediţie, bucurându-se de un număr mare de participanţi, în toţi aceşti ani, 360 de elevi. Se spune că fiecare copil descoperă o lume cu o tonalitate proprie. Am descoperit elevi cu o fantezie bogată, îmbinând sensibilitatea gândului, puritatea vârstei şi frumuseţea primăverii. Revista de creaţii literare cu numărul 4 a adunat un număr impresionant de talente, 104 creaţii literare, cu tema „Emoţiile Primăverii" în care modul de expunere predominant a fost dialogul.
Coperta 1 a revistei ilustrate, intitulată „Emoţiile primăverii", conţine creaţii literare ale elevilor din clasele a V-a si a VI-a, prezenţi la Concursul Judeţean, ediţia a VI-a, martie 2015. Întrecerea literară şcolară a fost organizată sub auspiciile Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Şcoala Gimnazială „Sfântu Gheorghe" din Sângeorgiu de Mureş, locul de desfăşurare a festivităţii de premiere, 21 aprilie 2015, ora 14.00.
Aşadar, o nouă revistă şcolară ivită în peisajul publicistic şi editorial mureşean!
Prezentul concurs şi-a atins principalul scop, valorificarea creativităţii, originalităţii elevilor, cu privire la capacitatea acestora de a reda o creaţie literară liberă al cărei mod de expunere predominant să fie dialogul şi de a trăi în minunata lume creată de anotimpul primăvara.
Prof. Gabriela Buta, Şcoala Gimnazială „Sfântu Gheorghe", Sângeorgiu de Mureş