BANALA URZICĂ NE REVIGOREAZĂ ORGANISMUL

Distribuie pe:

Bogate în vitaminele A, B1, B2, C şi K, potasiu, fibre, acid folic, alfa şi beta caroten, calciu, magneziu, zinc, seleniu şi fier, frunzele tinere de urzică, preparate simplu sau consumate sub formă de pulbere, ceai sau tinctură, sunt un adevărat miracol în revigorarea organismului.

Datorită substanţelor antihistaminice, antiastmatice şi antiinflamatoare pe care urzica le conţine, ea este un leac foarte bun pentru tratarea rinitei alergice şi a astmului alergic. Urzica decongestionează căile respiratorii, uşurează respiraţia, reduce mâncărimile şi secreţiile şi reduce inflamarea mucoaselor. În tratarea acestor alergii, se poate folosi pulberea de urzică, administrată de patru ori pe zi, câte o linguriţă, timp de două, trei săptămâni.

Urzica uscată, administrată sub formă de ceai sau pulbere, ajută la subţierea sângelui, scăzând astfel tensiunea şi mărind fluxul sanguin. La fel, urzica poate fi folosită contra tromboflebitei şi a trombozelor. În plus, urzica este benefică, atât pentru persoanele care fac sport, cât şi pentru femeile aflate la începutul menstruaţiei sau pentru cele care au intrat la menopauză, datorită conţinutului de magneziu şi a efectului analgezic. De asemenea, efectul diuretic ajută la diminuarea presiunii sanguine şi la atenuarea balonării.

Datorită conţinutului de zinc, seleniu şi magneziu, urzica poate fi folosită în tratarea cu succes a bolilor de piele, a cicatricilor sau a ulceraţiilor. În rădăcina urzicii, există o substanţă care ajută la stimularea creşterii de testosteron. Studii recente din SUA au demonstrat că utilizarea extractului de urzică ajută la amplificarea trăsăturilor masculine, îmbunătăţeşte capacitatea organismului la efort şi îi ajută foarte mult pe cei care au deficit de testosteron şi se confruntă cu efeminarea.

Urzica ajută şi la curăţarea sângelui, a ficatului, a rinichilor şi elimină metalele grele din organism, datorită conţinutului important de vitamine, minerale şi acizi esenţiali. 

Lasă un comentariu