Zilele Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu"

Distribuie pe:

Atunci când asistăm la un asemenea eveniment ca Zilele Liceului, vedem doar concursurile, spectacolele, dar putem să intuim munca, efortul, determinarea care se află în spatele lor.

În cursul firesc al unei instituţii de învăţământ, Zilele Liceului, reprezintă un moment în care fiecare elev devine mai mândru şi mai demn de uniforma pe care o poartă. La Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" cu ocazia Zilelor Liceului toate clasele au fost într-o competiţie productivă. Este o tradiţie ca în fiecare an toate clasele să se întreacă în a câştiga faimosul Steag al Liceului. Clasa care s-a străduit cel mai mult, care s-a pregătit cel mai bine pentru probele din concurs, care are cea mai frumoasă sală, va păstra la loc de cinste, timp de un an, în sala de clasă, Steagul Liceului. Competiţia este foarte diversificată şi cuprinde probe de: biologie, matematică distractivă, limba engleză, limba franceză, geografie, TIC, curiozităţi din fizică, dans, competiţii sportive.

Acest eveniment a debutat în 8 aprilie 2015 cu un spectacol festiv găzduit, ca în fiecare an, de Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Tg.- Mureş şi organizat cu mare profesionalism de consilierul educativ prof. Cristina Matei. Pentru început, domnul director profesor Cristian-Cornel Vulc a salutat invitaţii, a felicitat colectivul de cadre didactice şi elevii pentru strădania lor de a menţine tradiţiile şi obiceiurile şcolii. S-a putut viziona şi un film de prezentare a şcolii, regizat de eleva Diana Botoş, din clasa a XI-a A. Premiul „Gheorghe Marinescu " a fost înmânat elevilor: Dăscăluşu Ionela, anul III AMG şi Dobre Andrei, XII B. De asemenea, a fost acordată o Diplomă de Gratitudine pentru întreaga carieră doamnei Florea Maria, profesor asistent medical generalist. În cadrul spectacolului a fost vizionată piesa de teatru Un om cu pălărie de E. Mile, pregătită de Cercul de teatru al şcolii, sub directa coordonare a doamnei profesor Cristina Matei. Momentele artistice nu au lipsit din desfăşurarea spectacolului festiv. Elevul Dragoş Iacob, din clasa a IX-a B, a interpretat la pian, iar elevele Denisa Căluşer, din clasa a XI-a A, şi Andrea Fulop, din clasa a X-a A, au încântat publicul cu vocile şi cu talentul lor. Cu o deosebită naturaleţe şi prestanţă, prezentatorii: Bianca Feier, din clasa a XII-a C, şi Vadim Fîntînari, din clasa a XI-a A, au condus evenimentul. Spectacolul festiv a fost imortalizat în fotografiile doamnei profesor Monica Rusu.

Cu ocazia Zilelor Liceului, în data de 9 aprilie 2015, a avut loc şi Simpozionul „Totul pentru sănătate" al Şcolii Postliceale Sanitare „Gheorghe Marinescu", organizat de Catedra de Nursing. S-au dezbătut teme din domeniul sănătăţii, ca: Boala Alzheimer, Fumatul la gravide, ADN - cărămida vieţii, Produse de parfumerie în cosmetologie, coordonate de: psiholog Elena Matei, prof. Ioana Bathori, prof. Teodora Peica, conferenţiar doctor Adriana Ciurba. Invitaţi ai altor instituţii de învăţământ, ca: Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir" Tg.-Mureş, Şcoala Postliceală „Med Farm Speranţa" Tg.-Mureş, Centrul de Caritate şi Învăţământ „Bod Peter" Tg.-Mureş au avut teme interesante ca: Îndrăzneşte să fii mare, Galactozemia, Avortul - soluţie sau capcană, Violenţa în familie, Exprimarea emoţiilor.

În urma acerbei competiţii, cu ocazia festivităţii de închidere a Zilelor Liceului „Gheorghe Marinescu", în 10 aprilie 2015, elevii clasei a X-a A, avându-l ca diriginte pe domnul profesor Nelu Moldovan, au primit cu aplauze şi urale, binemeritatul şi faimosul Steag al Liceului.

Săptămâna 6-10 aprilie 2015 a fost plină de evenimente, având în vedere faptul s-a suprapus cu săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!", în care fiecare elev, fiecare clasă şi-a ales să participe la activităţi interesante, diversificate şi creative. Nu putem uita Târgul Educaţional, ediţia 2015, organizat la Promenada Mall. Şi aici, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu", prin profesorii şi elevii săi, au prezentat oferta educaţională a liceului cu prestanţă. Aici au încercat să trezească interesul întregului judeţ pentru Liceul „Gheorghe Marinescu" şi pentru activităţile extraşcolare pe care le desfăşoară.

Multe activităţi, multe competiţii, multe evenimente şi toate interesante şi atractive. Toate acestea au în spatele lor muncă,... muncă,... muncă... atât din partea elevilor, cât şi a profesorilor şi a celor doi directori: director adjunct Gabriel-Cornel Grozav şi director Cristian-Cornel Vulc. Îi felicităm, îi susţinem şi le dorim putere de muncă pentru a menţine în continuare numele Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" în rândul celor mai faimoase licee ale judeţului Mureş.

 

Lasă un comentariu