Corupţie politică?

Distribuie pe:

Există şi aşa ceva? Oho, şi încă ce corupţie! Prin corupţie politică , analiştii, comentatorii politici înţeleg obţinerea de bani - de regulă negri - pe căi necinstite, dar nu pentru folosul propriu al demnitarului, ci pentru folosul partidului. În acest fel, demnitari, lideri politici, chiar şi candidaţi au făcut rost de bani pentru activităţi politice ale partidului, de regulă pentru campaniile electorale.

Corupţia politică îşi dezvăluie caracterul criminal şi compromiţând trei instituţii ale democraţiei: Parlamentul, presa (cea aservită) şi institutele de sondare. Instituţii aprig contestate în ultimii ani, pentru caracter nedemocratic. Presa, pentru o prestaţie în afara deontologiei. Institutele de sondare, pentru sondaje în favoarea unui partid sau a unui politician. Parlamentul, pentru transformarea în sanctuar al corupţilor.

Or, cu referire la corupţie, în general, şi corupţia politică, în special, vom vedea câtă finalitate vor avea din punct de vedere juridic anchetele şi condamnările de până acum şi cele viitoare! E limpede, însă, că ele au declanşat lupte dure în plan politic şi mediatic, reţineri şi arestări, plecări din partide şi, ce-i mai important, au conturat o oarecare primenire a scenei politice. Observăm, de asemenea, că partidele îşi schimbă structura, liderii se împuţinează, se produc divorţuri şi se fac denunţuri uimitoare, greu de imaginat în urmă cu ceva ani.

Lasă un comentariu