„ŞCOALA ALTFEL", la Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Distribuie pe:

În perioada 6-10 aprilie 2015, Teatrul Naţional Târgu-Mureş a fost implicat în programul naţional „ŞCOALA ALTFEL", un program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. La spectacolele şi programele organizate de Teatru, în mai puţin de o săptămână au participat aproximativ 4.500 de elevi.

În cadrul programului special pregătit de către Compania „Liviu Rebreanu" şi Compania „Tompa Miklós" ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş elevii au vizionat 12 reprezentaţii cu spectacolele „SHOES" (3), „Steaua fără nume" (3), „Campionatul de improvizaţie" (3) şi „Băieţii din strada Pál" (3). Numărul elevilor care au participat la aceste reprezentaţii a fost de 3.700.

Două dintre reprezentaţiile ale „Campionatului de improvizaţie" au fost susţinute la Reghin, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară", reprezentaţii la care au participat elevi ai celor două grupuri şcolare, „Lucian Blaga" şi „Petru Maior".

La spectacolul „Steaua fără nume" au participat elevi din cadrul a 12 instituţii de învăţământ din Târgu-Mureş şi Bistriţa.

De asemenea, la una dintre reprezentaţiile cu spectacolul „Steaua fără nume" au participat elevii olimpici prezenţi la faza Naţională a Olimpiadei Naţionale de Limba Română, desfăşurată la Târgu-Mureş.

Parada costumelor şi vizitele în culisele Teatrului au îmbogăţit programul cu succes, peste 800 de elevi participând la aceste programe adiţionale.

În aceeaşi perioadă, în foaierul Teatrului Naţional Târgu-Mureş s-a desfăşurat prima ediţie a Târgului de Arte şi Meserii, organizat de către Primăria Târgu-Mureş şi instituţiile de învăţământ profesional din judeţul Mureş, eveniment la care Teatrul Naţional Târgu-Mureş a fost partener.

Lasă un comentariu