Din codul manierelor elegante (14)

Distribuie pe:

Pe plajă trebuie să ne comportăm ca în orice loc de odihnă, mai ales când în jurul nostru se află persoane mai în vârstă. De aceea jocul cu mingea sau un tranzistor pus la maximum, pe plajă, pot constitui pentru unii oameni o plăcere, dar pentru alții pot fi o povară greu de suportat. Plaja trebuie să rămână în urma noastră, ca orice loc de odihnă, curată.

Fotografii amatori nu trebuie să agaseze pe nimeni cu rugămintea de a se lăsa fotografiați. Amintim, în același timp, că orice serviciu se plătește, inclusiv costul eventualelor fotografii pe care le-am primit de la fotografii amatori din grup. Dacă excursia se face cu autobuzul, la înapoiere, de obicei, se ocupă aceleași locuri. Să nu uităm că femeile, copiii și persoanele mai în vârstă trebuie să ocupe locurile cele mai bune.

Pentru a ne dovedi politicoși într-o excursie de grup, trebuie să mai avem în vedere: să nu întârziem la locul și ora fixată; să nu încărcăm pe alții cu bagajul nostru; să nu insistăm asupra locului și momentului în care trebuie făcut popasul; lucrurile împrumutate, folosite în excursie, să nu le înapoiem nespălate.

Lasă un comentariu