Est modus in rebus!

Distribuie pe:

Adică există - ori trebuie să existe! - o măsură în toate. O limită! Asta vrea să ne spună acest dicton latin inspirat din Satirele lui Horațiu. Mi se pare că ,,cetățeanul român, locuitor al orașului Gheorgheni", al cărui nume este Árus Zsolt, ori nu cunoaște acest lucru - pe care ar trebui să-l înțeleagă orice om cu mintea întreagă! - ori vrea să încalce, cu bună știință, Constituția României, care, la Articolul 30(7) precizează: ,,Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii...".

Sigur, aceeași Constituție consfințește și dreptul la liberă exprimare (Articolul 30(1). Numai că acest drept trebuie să fie înțeles exact așa cum ne învață dictonul latin din titlul articolului de față. Asta înseamnă că dreptul la liberă exprimare a ideilor nu înseamnă și ,,dreptul" de a defăima o țară. Țara al cărei cetățean ești, țara în care trăiești și muncești! În cazul lui Árus Zsolt, aceasta este România!

Ce este țara sa în gândirea acestui individ? Nimic altceva decât că ,,România este Statul Islamic al Uniunii Europene"!!!

Această afirmație defăimătoare o face Árus Zsolt într-o scrisoare adresată Președintelui României, domul Klaus Johannis, în care îi cere, în termeni duri, să intervină pentru a-l elibera din detenție pe primarul orașului Gheorgheni, care, din câte știe individul, ,,este deținut pentru niște încălcări imaginare ale legii". Ba, mai mult, ,,și-au permis chiar să-l aresteze cu câteva zile în urmă, încălcând nu numai constituția și legile țării, dar și drepturi fundamentale ale omului".

Dacă președintele nu va face nimic pentru ca primarul orașului Gheorgheni să fie eliberat din detenție, va fi o dovadă că cel pe care l-a votat, cu speranța că va fi ,,un președinte democrat, care are valorile europene nu numai în discursuri, ci și în gene, înseamnă că sunteți președintele Statului Islamic din Uniunea Europeană"!

Acest ,,cetățean român", în totală necunoștință de cauză, susține -nu se știe pentru ce anume - potlogăriile și afacerile necistite ale unui primar, care, profitând de funcție, și-a permis, la fel ca mulți alții, să își bage mâna acolo unde nu trebuia, pentru ca să-și mai poată rotunji veniturile. După ce acestea au fost descoperite, inițial primarul, Mezei Janos, a fost arestat la domiciliu, impunându-i-se o serie de interdicții. Între acestea și pe aceea de a nu lua legătura cu niciunul dintre indivizii amestacați în afacerile murdare ale primarului, până la finalizarea cercetărilor. Nu a înțeles aceasta, așa că a fost ridicat și trimis în arestul poliției. Exact cum prevede legea.

Iată însă că individul cu numele de mai sus se erijează ca fiind un bun jurist, cu studii serioase juridice, care cunoaște foarte bine dosarul cauzei repective, un specialist chiar în drept constituțional, din moment ce susține că respectivul primar ,,este deținut pentru niște încălcări imaginare ale legii", iar prin aceasta au fost încălcate ,,Constituția și legile țării"! Altfel, pe ce se bazează acest „cetățean român, locuitor al orașului Gheorgheni", când susține că primarul Mezei Janos ,,este deținut pentru niște încălcări imaginare ale legii"?

Dar, în sfârșit, să trecem cu vederea faptul că individul se afișează ca un profesionist de înaltă clasă în ce privește Codul Penal și cel de procedură penală, precum și Constituția României, cu toate că, din câte se pare, el nu este decât un scandalagiu, fost consilier județean pe listele PCM, din care face parte și primarul din Gheorgheni, dar și atunci a fost nevoit să părăsească de mai multe ori sala de ședințe a Consiliului Județean, tocmai datorită comportării sale.

Grav, foarte grav chiar, este că individul acesta, ,,cetățean român", își defăimează și denigrează țara în care s-a născut, a crescut, trăiește și muncește: România. Pe care o consideră, nici mai mult, nici mai puțin, fără nici o reținere și rușine, că ,,este Statul Islamic al Uniunii Europene"!!!

În lume există aproximativ 60 de state care fac parte din Organizația Cooperării Islamice, organizație mondială, a doua ca mărime după ONU. Árus Zsolt nu se referă însă la vreunul dintre acestea, ci la acel Stat Islamic, nerecunoscut de nimeni, fiindcă nu este alceva decât o organizație teroristă, înfrățită cu Al Qaida. Această organizație se bazează pe răspândirea fricii și terorii în rândul cetățenilor, prin săvârșirea unor atrocități sălbatice și prin execuții barbare, toate acestea fiind considerate de omenirea civilizată drept crime împotriva umanității.

La acesta se referă individul Árus Zsolt atuci când afirmă că România este ,,statul Islamic al Uniunii Europene", iar Klaus Johannis este președintele acestuia. Aluzia de la care pornește autorul scrisorii adresată președintelui este aceea că în România ,,se decapitează drepturi (...) la modul cel mai concret și crunt"! Iar Klaus Johannis este cel care le patronează, dacă nu va da curs cererii sale.

Asemenea afirmații, pe lângă faptul că sunt o încălcare grosolană a Constituției României (Art.30), reprezintă și o jignire gravă adusă întregului popor român, pus pe aceeași treaptă cu crimialii Statului Islamic, după cum ele constituie și o insultă nerușinată adusă conducătorului unui stat european, membru al UE, recunoscut de toate statele eropene și nu numai, ca fiind țara în care minoritățile naționale se bucură de cele mai largi drepturi. Iar acestea în nici un caz nu sunt ,,decapitate"! Oare mai există un stat european în care președintele să aparțină unei minorități naționale, în afară de România? Ce altă dovadă mai concretă decât aceasta îi trebuie lui Árus Zsolt?

in păcate, Klaus Johannis tace. Cu toate că a primit scrisoarea respectivă, cunoscută acum de toată țara, prin publicarea ei în presă, președintele nu a găsit de cuviință să-și exprime poziția față de afirmațiile lui Árus Zsolt. Poziție prin care să apere statul pe care îl conduce, poporul român, în fruntea căruia se află, precum și propria sa demnitate de șef de stat. Funcția pe care o are i-o cere! Demnitatea îl obligă! Altfel, ambiguitatea, nepăsarea pe care o afișează, sunt condamnabile. Și nu pot fi considrate altfel decât greșeli. Iar, după cum se știe, greșelile se plătesc, mai devreme sau mai târziu, mai ales în cazul celor aflați în scaunele înalte ale puterii. Și Klaus Johanis se află într-un astfel de scaun.

Dar dacă președintele tace, nu știu de ce ,,tac" organele statului, obligate, prin lege, să se sesieze și să ia măsurile ce se impun, tocmai pentru ca legile țării și Constituția să fie respectate.

Lasă un comentariu