TREI ROMÂNI LA CANNES 2015

Distribuie pe:

Festivalul de Film de la Cannes a ajuns, în acest an, la cea de-a 68-a ediție. Pentru competiția oficială a prestigiosului eveniment, care se va desfășura în perioada 13 -24 mai, au fost anunțate în această săptămână filmele selectate, dintre care ne-am bucurat să aflăm că fac parte „Un etaj mai jos", de Radu Munteanu, și „Comoara" lui Corneliu Porumboiu. Un alt film selectat este „La giovenezza", de Paolo Sorrentino, în care joacă fotomodelul Mădălina Ghenea. Ca o regulă, competiția va avea loc între cel mult 20 de filme, cele românești fiind înscrise la secțiunea „Un Certain Regard".

„Un etaj mai jos" este un lungmetraj care „tratează problema de conștiință a martorului unei crime", după cum a declarat regizorul într-un interviu acordat Mediafax și va fi lansat în cinematografe chiar din acest an. În ceea ce privește „Comoara", această peliculă prezintă o înșiruire de întâmplări prin care trec doi bărbați în încercarea lor de a descoperi o comoară și va fi lansată tot în anul 2015 pe piața cinematografiei românești. Mădălina Ghenea a jucat în filmul „La giovenezza" alături de mari nume ale cinematografiei, printre care Jane Fonda. Rachel Weisz și Harvey Keitel, dând culoare unei pelicule care povestește modalitatea prin care reușesc doi bătrâni să socializeze cu diverse persoane cu care au contact, dar și cu propria familie.

Chiar dacă la festival participă lungmetraje realizate de cineaști celebri pe scenele festivalurilor internaționale de gen, noi așteptăm vești bune privind participarea românească și cronici favorabile, sens în care le urăm succes celor trei români prezenți la Cannes în această ediție.

Lasă un comentariu