Bucurii şi tristeţi la sfârşit de săptămână!

Distribuie pe:

Săptămâna trecută, Săptămâna Luminată, s-a încheiat cu o fabuloasă victorie, la tenis, a României în Fed Cup, învingând Canada cu 3-2, ajungând în Grupa Mondială după o absenţă de 23 de ani, urmând să joace, din 2016, alături de cele mai bune echipe din lume. Duminică seara Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au obţinut două victorii uimitoare, impunând, la Montreal, România învingătoare. O victorie, repetăm, formidabilă, pentru reprezentativa ţării noastre, care n-a mai putut conta pe prezenţa Simonei Halep, iar Irina Begu a suferit o accidentare în meciul de sâmbătă, pierzând cu Francoise Abanda, învinsă, apoi, dramatic, de Alexandra Dulgheru, după două ore şi 14 minute. Victoria Alexandrei Dulgheru a devenit, însă, decisivă, după ce Andrea Mitu a reuşit, în partida carierei sale, s-o învingă pe Eugenie Bouchard, clasată pe locul 7 în ierarhia WTA. O performanţă superbă, o victorie, în acelaşi timp, în faţa arogantei Bouchard, care, înainte de meci, lipsită de fair-play, a refuzat să-i întindă mâna Irinei Begu!

 

La Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier, Andreea Munteanu a obţinut aurul, la bârnă, iar Marius Berbecar - argintul, la paralele.

La Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, inventatorul din Deva, Corneliu Birtok Băneasa, de 36 de ani, absolvent al Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, a fost premiat cu Medalia de Aur pentru „Good Fill" - un dispozitiv cu ajutorul căruia şoferii îşi pot alimenta autovehiculele cu lichid de parbriz, eliminate fiind clasicele bidoane din plastic, pe care nu toţi şoferii le reciclează. Cu acelaşi prilej, Corneliu Birtok Băneasa a obţinut şi premiul pentru „Cea mai bună invenţie", acordat de delegaţia Iranului, precum şi premiul special, acordat de delegaţia Republicii Moldova, pentru aplicabilitatea invenţiei în funcţie de piaţa de consum. De-a lungul anilor, pentru invenţiile sale, inginerul-inventator din Deva a mai obţinut premii la saloanele de inventică de la Geneva, Moscova, Kuweit şi din România. Unul dintre cele mai importante premii a fost Medalia de Aur, obţinută, în aprilie 2010, la Salonul de Inventică de la Geneva, cu un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburanţi şi emisiile poluante, aplicat la ambulanţele SMURD din Simeria şi Valea Jiului.

 

Un alt inventator român - Ionuţ Alexandru Budişteanu - a fost premiat cu argint pentru un dispozitiv electronic ce procesează, în timp real, imaginile pentru a detecta comportamentele anormale privindu-i pe spărgătorii cu cagule şi pe cei care vor să taie, cu polidisc unghiular, bancomatele sau seiful.

 

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu (a 8-a favorită) a câştigat proba de simplu în faţa slovenei Nataliya Sipek (6-1, 6-0) şi cea de dublu, făcând pereche cu ucraineanca Olena Kyrpot, în faţa dublului Jenny Claffey - Kathinka von Deichmann (6-4, 6-2), la turneul ITF din Tunisia.

 

Într-un total contrast cu victoriile românilor în lume, s-a situat şi comportat Steaua, liderul clasamentului, învinsă, duminică, de lanterna roşie - Oţelul Galaţi! La a treia etapă fără victorie, cu un singur punct, în trei etape, din 9 posibile, Steaua nu mai joacă fotbal, ca o echipă mare, de top. Aflată doar la un singur punct de locul al doilea - ASA Târgu-Mureş -, după 18 ani este învinsă de ultima clasată - Oţelul. Da, a fost un arbitru slab, cu orbul găinilor în faţa faulturilor (două la număr, nesancţionate) gălăţene în propriul careu, stupid în aprecieri, dar maniera în care au abordat steliştii partida, inclusiv ratarea acelui 11 metri, nu scuză, cu nimic, jocul slab, haotic, fără orizont!

Lasă un comentariu