Echipa feminină de tenis de câmp s-a calificat în Grupa Mondială. CANADA-ROMÂNIA 2-3

Distribuie pe:

România a luat parte pentru prima dată la Fed Cup, acum 42 de ani. Sistemul de atunci de desfăşurare era diferit de cel de azi. Totul se disputa pe durata câtorva zile, în acelaşi orar, pe un tablou cu 32 de poziţii. În 1973, a fost la Wiesbaden, situat atunci în Germania Federală, unul dintre cele mai frumoase oraşe balneare din Europa. Iar România a dus o echipă formată din experimentata Judith Gohn, de 28 de ani, la momentul respectiv, şi foarte tinerele Virginia Ruzici, 18 ani, şi Mariana Simionescu, 16 ani.

Nimeni nu se aştepta la mare lucru din partea acestui team, foarte tânăr, care a pătruns adânc pe tablou, fiind foarte aproape de finală. Prima întâlnire cu Brazilia, pe care a învins-o româncele cu: 3-0, în turul 2 adversara a fost Suedia, una din cele mai bune echipe a acelor vremuri. Echipa României, fiind la primul turneu, nu-i cunoştea jocul, producând o mare surpriză învingând Suedia cu 2-1. Apoi a urmat partida cu Marea Britanie, fetele noastre învingând-o şi pe Marea Britanie cu 2-1, ajungând în semifinală.

Echipa României a fost eliminată de Africa de Sud cu 2-1, îşi aminteşte marea tenismenă Virginia Ruzici, care a avut 24 de întâlniri, jocuri în Cupa Fed pentru România, bilanţul fiind 24 victorii.

Sâmbătă, 19 aprilie, echipa României a jucat în Canada două partide: Irina Begu a pierdut în faţa jucătoarei Francoisa Abanda în setul decisiv, în a doua partidă Alexandra Dulgheru a învins-o pe Eugenie Bouchard, a şaptea jucătoare a lumii, cu 6-4, 6-4, aşa că rezultatul, după două partide de sâmbătă, a fost egal: 1-1.

Duminică s-au jucat partidele din ziua a doua, în care jucătoarele Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au câştigat ambele partide. La dublu Andreea Mitu / Raluca Olaru au pierdut. Scorul final dintre Canada şi România a fost de 2-3, scor care a dus la accederea României în 2016 la Grupa Mondială.

Lasă un comentariu