Povara păcatului e grea şi apăsătoare

Distribuie pe:

Pe pământ nimeni nu este fără păcat, toţi suntem păcătoşi, vinovaţi şi purtăm cu noi păcatele cu care ne-au împovărat neatenţia, patimile şi slăbiciunile noastre. Toţi avem nevoie să luăm iertare de la Dumnezeu. Ca să reuşim iertarea şi împăcarea cu Dumnezeu trebuie să ţinem seama de cuvântul evanghelic care spune: dacă le iertăm oamenilor greşelile lor, Părintele Ceresc ne va ierta şi nouă greşelile noastre. Împlinind acest cuvânt vom lua iertare de la Dumnezeu pentru greaua povară a păcatelor pe care le purtăm în spate.

Un om povestea într-un grup de prieteni că, într-o zi pe când urca un deal, a auzit deodată paşi în urma lui. Întorcându-se, văzu pe un bărbat care urca cu greu purtând o foarte grea povară în spate. Uitându-se mai bine la el, observă că avea mâinile străpunse. A înţeles imediat că era Iisus.

- Doamne, a strigat el, povara pe care o porţi este povara păcatului lumii?

- Nu, răspunse Iisus, nu este povara păcatului lumii, ci este povara păcatului tău!

Dumnezeul nostru, zice Părintele Efrem Athonitul, este ocean nesfârşit de iubire, milă şi iertare. De aceea să nu pierdem îndrăzneala şi nădejdea pocăinţei şi întoarcerii noastre. Dacă ne pocăim, iubirea Lui ne primeşte cu inima deschisă… iar dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească pe noi de toată nedreptatea (I Ioan 1,9). Dacă tâlharul a deschis poarta Raiului cu cheia cuvintelor lui, cu atât mai mult pocăinţa, întoarcerea şi lacrimile, vor deschide uşor poarta Împărăţiei Cerurilor. Prin spovedanie, dăm jos povara păcatelor! Gândiţi-vă ce Dumnezeu avem!

Hristos a Înviat!

Lasă un comentariu