Instituţiile statului pot cere sedii în imobilele confiscate de la corupţi!

Distribuie pe:

„Bunurile imobile intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului pot fi transmise în domeniul public al statului şi în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale, altor instituţii publice de interes naţional sau regiilor autonome de interes naţional. Bunurile imobile se preiau pe bază de proces-verbal de predare-preluare, încheiat între organul de valorificare şi entitatea beneficiară. În toate cazurile, termenul de predare-preluare este de maximum 90 de zile de la data intrării în vigoare a deciziei Guvernului.

În situaţia în care procesul-verbal de predare-preluare nu este încheiat în termenul stabilit, bunurile revin de drept în proprietatea privată a statului şi pot fi valorificate", a decis Guvernul, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 256, din 16 aprilie 2015, privind stabilirea destinaţiei unor bunuri imobile confiscate.

Prin urmare, bunurile confiscate de la corupţii condamnaţi prin decizie judecătorească definitivă pot deveni, înainte de a fi scoase la vânzarea prin licitaţie publică, sedii de şcoli, spitale sau alte instituţii de interes naţional, condiţia esenţială fiind ca acestea să fie solicitate de către cei interesaţi.

Lasă un comentariu