Municipiul Târgu-Mureş, partener în proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă"

Distribuie pe:

Un grup de specialişti din cadrul municipalităţii târgumureşene va participa, în perioada 5 - 9 mai 2015, la o instruire organizată la Sibiu, în cadrul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă", finanţat prin fonduri donate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, în baza Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014. Întâlnirea este organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului, în colaborare cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale - KS, cu sprijinul partenerilor norvegieni şi români.

Proiectul, în valoare totală de 4,5 milioane de euro, din care 3,8 milioane de euro reprezintă sumă nerambursabilă, se derulează în perioada ianuarie 2015 - aprilie 2016 şi are ca obiectiv general reducerea vulnerabilităţii umane şi a ecosistemului la schimbări climatice, urmărind, totodată, realizarea unor bune practici şi strategii în domeniu, în municipiile implicate în derularea lui.

Municipiul Târgu-Mureş este partener în proiect (alături de Primăria Sibiu şi Primăria Braşov), numărându-se printre primele oraşe care şi-au manifestat disponibilitatea de a deveni oraş-pilot, o scrisoare de intenţie în acest sens fiind semnată, încă din 2012, de primarul Dorin Florea. Decizia privind parteneriatul cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost adoptată de consilierii municipali, la începutul anului 2014. „Se conturează un parteneriat promiţător şi benefic deoarece problemele de mediu, de adaptare la schimbările climatice reprezintă domenii în care suntem extrem de interesaţi, iar cooptarea noastră în acest parteneriat ne oferă posibilitatea de a beneficia de experienţa altor ţări în elaborarea unor strategii municipale de succes", arăta, la momentul respectiv, viceprimarul Claudiu Maior.

În cadrul instruirii de luna viitoare de la Sibiu, vor fi dezbătute probleme legate de sectoare vulnerabile la schimbările de mediu: industrie, energie, construcţii, infrastructură şi planificare urbană.

Lasă un comentariu