Ziua Forţelor Terestre

Distribuie pe:

Ziua Forţelor Terestre a fost sărbătorită joi, 23 aprilie, la Cercul Militar din Târgu-Mureş.

„Bunul cel mai de preţ pe care-l are o structură este personalul şi aş dori ca, în acest an, sărbătoarea noastră să ne găsească mai încrezători în propriile forţe, indiferent de poziţia pe care o ocupăm în marea familie a forţelor terestre. Activitatea fiecăruia dintre noi este esenţială în bunul mers al structurilor din care facem parte şi doar împreună putem îndeplini misiunile pe care ţara ni le-a încredinţat." Acesta a fost gândul Şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, transmis la Târgu-Mureş, prin deschiderea făcută de col. Valentin Iacob - şef stat major, Garnizoana Târgu-Mureş.

Forţele terestre reprezintă 70% din Armata Română, având cei mai mulţi angajaţi.

La sărbătoare au participat atât personalul activ, cât şi cel în rezervă. După o scurtă istorie a Armatei Române din 1865 până în prezent, au fost acordate distincţii unor militari în rezervă sau în curs de retragere din Târgu-Mureş, „Emblema de onoare a forţelor terestre."

Respectul şi recunoştinţa noastră tuturor camarazilor de arme care fac parte din cea mai reprezentativă categorie de forţe ale Armatei României, Forţele Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă!

Lasă un comentariu