DIVORŢUL LE PREDISPUNE PE FEMEI LA INFARCT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Spitalul de Boli de Inimă „Baylor" din Plano, Texas, citaţi de descopera.ro, au constatat că femeile divorţate au organismul destul de fragil o perioadă lungă după divorţ şi că sunt expuse unor riscuri cardiovasculare. Acestea sunt predispuse să sufere un infarct de-a lungul vieţii, spre deosebire de cele care nu trec prin această experienţă sau de bărbaţii divorţaţi.

„În acest studiu, au fost implicaţi peste 16.000 de adulţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani, care au fost monitorizaţi pe o perioadă de aproximativ 18 ani. Astfel, am observat că stresul provocat de divorţ induce o anume sensibilitate, care se instalează pe termen lung la femei. Mai mult decât atât, dacă femeile trec prin mai multe divorţuri într-o viaţă, riscul de infarct creşte exponenţial. Femeile divorţate prezintă un risc ridicat de a suferi o serie de afecţiuni, spre deosebire de cele care nu se despart de bărbatul alături de care şi-au construit o familie.

Totodată, am observat că divorţul le afectează negativ doar pe femei. În privinţa bărbaţilor, despărţirea de partenera de viaţă poate avea chiar un efect benefic asupra sănătăţii", precizează oamenii de ştiinţă americani.

Lasă un comentariu