RECITAL ,,PIANUL CĂLĂTOR'', LA LUDUŞ

Distribuie pe:

După recitalurile şi concertele susţinute la Chişinău - Republica Moldova, la Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureş şi în alte mari oraşe din România, după ce a fost primit şi aplaudat ca un mare muzician la Viena, Berlin, Praga, Paris, Lisabona, Shanghai, după turnee de succes în Danemarca, Bulgaria, Republica Moldova, Argentina, Chile, Statele Unite ale Americii şi Japonia, după ce a putut fi ascultat la posturi de radio şi de televiziune din România, Belgia, Anglia, Ungaria, SUA, după turneele naţionale realizate sub titlurile Music ON, Stradivarius

Pe urmele lui Franz Liszt, Duelul viorilor, Flautul de aur, Vioara lui George Enescu la sate, pianistul român Horea Mihail va fi prezent şi la Luduş, luni, 27 aprilie 2015, începând cu ora 19, într-un recital susţinut în sala mare a Casei de Vultură ,,Pompeiu Hărăşteanu''.

Pianistul Horea Mihail a debutat la vârsta de 10 ani în oraşul său natal, Braşov, interpretând Concertul în Re Major, de J. Haydn. A studiat pianul timp de 14 ani cu profesori renumiţi la Braşov, la Academia de muzică din Bucureşti, la Universităţile din Illinois şi Boston- Statele Unite ale Americii. A beneficiat de burse complete la toate instituţiile de învăţământ superior pe care le-a frecventat şi a primit premiul întâi la toate concursurile de pian la care a participat. Timp de trei ani a fost lector universitar la Boston University. Din 2009 este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. A concertat de peste 1000 de ori cu orchestrele simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica ,,George Enescu'', din Bucureşti, şi cu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta celor mai apreciaţi dirijori români şi împreună cu celebrităţi din lumea operei.

Invitaţia se adresează iubitorilor de muzică din Luduş şi în mod deosebit tinerilor.

Lasă un comentariu