În luna mai, ÎNCEP LUCRĂRILE DE INTRODUCERE A APEI PE STRADA JEAN MONET

Distribuie pe:

Incluși în programul de introducere a apei potabile, locuitorii din cartierul târgumureșean Belvedere, de pe strada Jean Monet (fostă Viile 1 Mai), vor beneficia în curând de acest serviciu utilitar, lucrările urmând să înceapă chiar în luna mai din acest an.

În legătură cu acest subiect de interes pentru cetățeni, responsabilii Aquaserv ne-au informat, prin purtătorul de cuvânt al companiei, domnul Nicolae Tomulețiu, că, în acest moment, sunt obținute toate avizele necesare, lucrările de introducere a apei potabile pe strada Jean Monet urmând să fie demarate la începutul lunii mai 2015. Investițiile constau în extinderea rețelei stradale de alimentare cu apă, construcția branșamentelor de apă, inclusiv a căminelor de contor, pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare.

Aceste lucrări sunt cuprinse în contractul „Târgu-Mureș - Reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă și a sistemului de canalizare, stații de pompare apă potabilă, stații de pompare ape uzate și conducte de refulare, sistem SCADA", contract inclus în proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș", cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene și implementat de Compania Aquaserv. La finalizarea investițiilor din Târgu-Mureș, peste 2600 de locuitori de pe 82 de străzi vor beneficia de servicii civilizate de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, datorită extinderii și reabilitării infrastructurii edilitare din oraș, cu aproximativ 57 de km.

Proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș" va permite companiei Aquaserv să extindă și să modernizeze rețelele de apă și canalizare în 7 orașe: Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Luduș, Iernut și Cristuru Secuiesc, precum și în 57 de comune. Prin intermediul acestui proiect, peste 160 de km de rețele de apă potabilă și aproximativ 90 de km de rețele de canalizare vor fi construite sau reabilitate.

De asemenea, vor fi construite sau modernizate 6 uzine de apă potabilă și 5 stații de epurare a apelor uzate. Practic, datorită investițiilor făcute de către Aquaserv din fonduri europene, majoritatea populației din regiunea deservită de companie va avea posibilitatea să se conecteze la rețele publice de apă și canalizare.

Valoarea totală a proiectului depășește 100 de milioane de euro, reprezentând cea mai importantă investiție de până acum, din județul Mureș, în domeniul infrastructurii de apă potabilă și canalizare.

Reamintim că toate costurile privind rețelele de apă și canalizare sunt investiții proprii ale companiei Aquaserv până la branșamentul din fața caselor, cei care doresc să beneficieze de aceste servicii urmând să suporte cheltuielile de la branșamente până în curți și locuințe din fonduri proprii.

Lasă un comentariu