Proiect european prezentat la CCI Mureș

Distribuie pe:

Fundația Antreprenoriat Social a organizat marți, 28 aprilie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Mureș o conferință de presă pentru prezentarea proiectului derulat în parteneriat cu CCI Bacău „EGALitate de șanse pe piața muncii - EGAL", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Ce vrea proiectul!

Proiectului EGALitate de șanse pe piața muncii - EGAL are ca beneficiar-coordonator Camera de Comerț și Industrie Bacău și se derulează pe durata a 18 luni, în mai multe județe din regiunile Nord-Est, Sud-Vest Oltenia și Centru, inclusiv județul Mureș. Parteneri în implementarea proiectului sunt Fundația Antreprenoriat Social Vâlcea, Camera de Comert Harghita, Fundația Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea și Indice Consulting & Management. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea principiului egalității de șanse pe piața muncii, cu scopul de a crește oportunitățile de angajare a femeilor și asigurarea accesului egal la ocupare și la construirea unei cariere profesionale. Aproximativ 450 de femei vor beneficia de cursuri de calificare pentru diverse meserii căutate pe piata muncii și 300 vor primi asistență în vederea dezvoltării de activități independente sau pentru inițierea unei afaceri.

Care este grupul țintă!

Grupul țintă este reprezentat de 738 de femei din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care, din punct de vedere socio-economic, sunt inactive, șomere și/sau în căutarea unui loc de muncă. Acestea participă la una dintre următoarele activități gratuite cum ar fi cursuri de calificare/recalificare, cursuri de formare profesională în domenii precum: alimentație publică, estetică, îngrijire bătrâni/copii, cursuri și activități pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, asistență în vederea inițierii unei afaceri. Pentru participarea la aceste cursuri cei din grupul țintă primesc subvenții financiare.

Obiectivele proiectului

Obiectivul general al proiectului este creșterea oportunităților de angajare pentru 738 de femei, prin asigurarea accesului egal la ocupare și la construirea unei cariere. Creșterea conștientizării asupra problematicii incluziunii sociale și economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social, prin sensibilizarea la nivel național a opiniei publice asupra fenomenului. Creșterea și dezvoltarea abilităților și calificărilor pentru 451 de femei și dezvoltarea competențelor antreprenoriale și oferirea de asistență pentru 287 de femei în vederea dezvoltării de activități independente sau inițierii unei afaceri. Consolidarea egalității de șanse pe piața muncii cu scopul de a crește oportunitățile de angajare ale femeilor.

Ce meserii sunt în discuție

În timpul celor 18 luni de proiect se dorește organizarea și realizarea activităților de formare, pentru persoanele din grupul țintă:cursuri practice de pregătire pentru meserii în domeniile: alimentație publică, estetică, îngrijire bătrâni/copii; certificarea competențelor dobândite; organizarea și desfășurarea de cursuri pentru dezvoltarea antreprenoriatului; organizarea și desfășurarea de sesiuni de asistență în vederea inițierii unei afaceri; desfășurarea de acțiuni în vederea dezvoltării antreprenoriatului. Această activitate își propune să încurajeze femeilor să dezvolte activități independente sau o afacere proprie și să ofere asistență în inițierea unei afaceri.

 

Lasă un comentariu