FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA"

Distribuie pe:

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare Ana Blandiana", ajuns la ediţia a IV-a, având tematica: „VÂRSTELE POETICE ALE ANOTIMPURILOR", îşi va derula manifestările în perioada 7—8 mai, la Brăila, în prezenţa autoarei, şi cu participarea lui Romulus Rusa şi Nicolae Băciuţ, ca invitaţi de onoare.

Festivalul şi-a desemnat câştigătorii, iar lucrările premiate au fost publicate în 4 volume, care vor fi lansate la Festival.

*

Ana Blandiana este unul dintre poeţii români care se bucură de recunoaştere pe toate meridianele poeziei, fiind tradusă atât în limbi de largă circulaţie, cât şi în limbi cu mai puţină... cuprindere.

Dar indiferent de geografiile în care-şi găseşte casă nouă, poezia Anei Blandiana este la ea acasă. Respiră bine şi în aerul altor limbi, ceea ce i-a adus autoarei o binemeritată notorietate. Aceasta şi pentru că a avut parte de traducători calificaţi, care au simţit pulsul poeziei Anei Blandiana şi în sunetele altor limbi, fără să „trădeze" (tradutttore/traditore) spiritul adâncurilor sale.

Dar poezia Anei Blandiana sună bine şi în căutările mai tinerilor ucenici într-ale traducerii. Şi, cine ştie, poate că printre ei se află şi viitorii ambasadori de care literatura română are atâta nevoie.

Poemele au fost traduse în engleză şi franceză şi fac parte din volumul „Octombrie, noiembrie, decembrie", apărut la editura cartea Românească în 1972, şi reeditat, în contextul festivalului, de Editura Nico.

 

Lasă un comentariu