Rareș Cherecheș - „Orizonturi transilvane"

Distribuie pe:

Galeria de la sediul Prefecturii Mureș găzduiește o nouă expoziție de pictură. Sub genericul „Orizonturi transilvane", Rareș Kerekes expune o selecție din cele mai reprezentative lucrări ale sale.

Vernisajul va avea loc azi, 30 aprilie 2015, ora 9,45, în prefața ședinței Colegiului Prefectural.

Expoziția va fi prezentată de dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, și Nicolae Băciuț, director al Direcției Județene pentru Cultură Mureș, care va susține, ca de obicei, și un „Moment poetic".

Născut în 1982, în Sighișoara, Rareș Kerekes a absolvit, în 2005, Universitatea de Arte și Design, Cluj-Napoca, secția Pictură.

Din 2007, membru al Asociatiei Artiștilor Plastici Mureș, din 2010 membru internațional al Artiștilor UNESCO (estul Europei). În 2011 și 2012, a reprezentat România într-un proiect UNESCO, la Byala-Bulgaria, tabără internațională, în 2013 reprezintă România la Edirne -Turcia, într-un proiect de promovare a zonei, Art Culture of Balkan.

Participă la mai multe tabere de creație din țară alături de membrii Asociației Artiștilor Plastici Mureș, în județ, iar în țară, alături de artiști cu renume la nivel național și international. Participă la tabere și expoziții de grup, alături de ALZIAR (Asociația Zonelor Istorice și de Artă din România, la tabere de creație în proiectul Artiști Români la Sozopol și Balcik. Participă la expoziții de grup și personale la București, Sinaia (Galeria Regală), Sighișoara, Castelul Huniazilor, Hunedoara.

Lucrări de-ale sale se află în colecții particulare și muzeale, între cele mai importante numărându-se Muzeul de Artă Contemporană Blaj, Varna, Atena, Byala, Edirne...

Are lucrări adjudecate în case de licitații din București: Araart, Goldart, Monavisa. 

Lasă un comentariu