Festivalul Național de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia"

Distribuie pe:

Asociația Culturală „Agatha Grigorescu Bacovia" și Primăria Orașului Mizil organi-zează Ediția a IX-a a Festivalului Național de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia".

Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: POEZIE și PROZĂ. Pot participa creatori de literatură din țară și străinătate, indiferent de vârstă și afiliere la U.S.R. sau alte asociații profesionale. Nu pot participa autorii care au obținut unul din primele 3 premii la ultimele 3 edițiile ale festivalului (cu excepția celor cărora li s-a retras premiul în bani, pentru neprezentarea la festivitățile de premiere).

Lucrările vor fi expediate la adresele de e-mail: lmanailescu@gmail.com sau revista.fereastra@gmail.com

Materialele pot fi trimise și prin poștă, tot în format electronic (CD) la adresa: Asociația Culturală Agatha Grigorescu Bacovia, str. Agatha Bacovia, nr. 13 A, Mizil, județul Prahova, până la 10 septembrie 2015.

Textele vor fi culese cu Times New Roman, corp 14 (obligatoriu diacritice) - cel mult 10 pagini A4 pentru secțiunea proză (una sau două proze scurte) sau 15 poezii. Pentru ambele secțiuni textele se semnează cu numele real (dacă autorul dorește să fie publicat sub pseudonim va specifica acest lucru).

Se anexează un CV, care va cuprinde și adresele de corespondență (poștală, e-mail, nr. de telefon) și o fotografie în JPEG sau TIF, cu latura mare de minimum 20 cm. (pentru a permite reproducerea ei în revistă, în cazul publicării). Vom confirma primirea textelor imediat ce acestea ne parvin. (Lipsa confirmării este echivalentă cu neînscrierea textelor la jurizare).

Textele care nu respectă prevederile acestui regulament vor fi eliminate din concurs.

Juriul, prezidat de poetul Nicolae Băciuț, redactorul-șef al revistei Vatra veche, format din 5 scriitori, membri ai U.S.R., va acorda următoarele premii: Marele Premiu Ahata Grigorescu Bacovia; la secțiunea POEZIE: Premiul „George Ranetti" (I); Premiul Spirea V. Anastasiu (II); Premiul revistei Fereastra pentru poezie (III); la secțiunea proză: Premiul Gheorghe Eminescu (I); Premiul Leonida Condeescu (II); Premiul revistei Fereastra pentru proză (III). De asemenea, vor fi acordate premii speciale și mențiuni ale unor reviste literare, instituții de cultură sau sponsori.

Pentru premiile revistei FERASTRA, redacția va acorda o bonificație concurenților care au trimis colaborări valoroase în anul 2015. Premiile acordate de celelalte reviste și sponsori vor fi jurizate de către reprezentanții acestora. Câștigătorii vor fi anunțați din timp pentru a participa la festivitatea de premiere din luna octombrie 2015, urmând să confirme prezența.

Lasă un comentariu