Ședința Consiliului Local Târgu-Mureș - misiune imposibilă!

Distribuie pe:

Programată pentru joi, 30 aprilie, ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș nu a putut fi ținută deoarece consilierii UDMR nu și-au activat aparatele de vot, figurând, cu alte cuvinte, ca absenți din sala de ședințe. Ei au înțeles să protesteze, în acest mod, față de situația creată în legătură cu amplasarea plăcuțelor bilingve pe străzile din municipiu. De altfel, marți, 28 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul Peti Andras anunțase că grupul UDMR din Consiliul Local Municipal a decis „boicotarea politică a ședințelor forului legislativ local până la rezolvarea problemei plăcuțelor bilingve".

Reamintim că, recent, mai precis, la 20 martie, Poliția Locală a amendat doi reprezentanți ai grupării „Vrem plăcuțe bilingve în Târgu-Mureș" (coordonată de organizația „Mișcarea Angajament Civic") care montau o plăcuță stradală bilingvă pe frontispiciul unei case particulare. Polițiștii au somat cetățenii pe ale căror imobile erau deja instalate asemenea plăcuțe să le demonteze, în caz contrar urmând a fi amendați cu sume cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei, potrivit legii.

Boicotul „nelimitat" al consilierilor amână… nelimitat, luarea unor decizii importante pentru instituțiile și cetățenii orașului. Prelungirea contractelor pentru spații cu altă destinație decât aceea de locuințe, noi amenajări la Weekend, scutirea de la plata majorărilor de întârziere a unor categorii de proprietari, rectificarea bugetului local, revizuirea sistemului de autotaxare a parcărilor cu plată, aprobarea documentațiilor de urbanism pentru construirea unor pensiuni sau case de locuit - sunt doar câteva proiecte amânate sine die, în detrimentul orașului și al târgumureșenilor. Orașul și oamenii lui bat (a câta oară?) pasul pe loc și nici Jean-Claude Juncker, nici Donald Tusk, nici Martin Schulz nu vor veni să-i rezolve problemele…

Lasă un comentariu