Dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș: „O astfel de abordare provocatoare instigă la ură și dezbinare!"

Distribuie pe:

Primarul municipiului, dr. Dorin Florea, și-a făcut public punctul de vedere, printr-un protest adresat târgumureșenilor.

„Transmit tuturor cetățenilor municipiului Târgu-Mureș protestul meu referitor la gestul unilateral de abandonare a intereselor cetățeanului târgumureșean și de boicotare a ședinței Consiliului Local de către anumiți consilieri care, prin gestul lor abuziv, doresc să exercite presiuni asupra executivului Primăriei.

O astfel de abordare provocatoare, asumată doar din motive politicianiste și electorale, instigă la ură și la dezbinare și afectează din nou, într-un mod grav, proiectele de viitor ale orașului.

Pentru o țară europeană, pentru un oraș multicultural, este inadmisibilă această presiune ce se pune pe angajații Primăriei pentru ca aceștia să nu aplice legea sau să o interpreteze conform poftelor unuia sau altui lider politic.

Este revoltător să vezi cum aceste manipulări grosolane încearcă să creeze false așteptări populației și vin să învenineze din nou atmosfera în orașul nostru, care are nevoie, acum mai mult ca niciodată, de conviețuire în armonie și înțelegere.

Disprețul arătat dezvoltării orașului și viitorului copiilor noștri, doar din motive egoiste, generate de emoții și ambiții politice, trebuie neutralizat.

De aceea, chem toate persoanele responsabile, echilibrate și implicate în viața orașului, să respingă și să sancționeze acest comportament abuziv, care nu reprezintă interesele cetățeanului, ci interesele mărunte ale unor autointitulați lideri ce urmăresc avantaje politice.

Împreună, românii și maghiarii din Târgu-Mureș trebuie să ducem mai departe acest oraș, trebuie să ne bucurăm împreună și să construim împreună viitorul copiilor noștri!"

 

 

Boicotul „nelimitat" al consilierilor amână… nelimitat, luarea unor decizii importante pentru instituțiile și cetățenii orașului. Prelungirea contractelor pentru spații cu altă destinație decât aceea de locuințe, noi amenajări la Weekend, scutirea de la plata majorărilor de întârziere a unor categorii de proprietari, rectificarea bugetului local, revizuirea sistemului de autotaxare a parcărilor cu plată, aprobarea documentațiilor de urbanism pentru construirea unor pensiuni sau case de locuit - sunt doar câteva proiecte amânate sine die, în detrimentul orașului și al târgumureșenilor. Orașul și oamenii lui bat (a câta oară?) pasul pe loc și nici Jean-Claude Juncker, nici Donald Tusk, nici Martin Schulz nu vor veni să-i rezolve problemele…

 

Lasă un comentariu