„ZILELE MUZICALE TÂRGUMUREȘENE" - Ediția a XLV-a

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca în luna lui Florar a fiecărui an, Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș să organizeze binecunoscutele zile de muzică. Și în acest an, în perioada 7-28 mai 2015, se vor desfășura „Zilele muzicale târgumureșene", deschiderea va avea loc joi, 7 mai 2015, cu un concert simfonic extraordinar. Onoarea de a dirija acest concert de deschidere îi va reveni dirijorului Gabor Ferenc (Germania), iar solistă (vioară) va fi Ioana Cristina Goicea.

Urmează (10 mai 2015) concertul tinerelor talente târgumureșene susținut de elevi ai Liceului Vocațional de Artă, care se va desfășura sub bagheta dirijorului Remus Grama.

Cvartetul „Tiberius" va fi prezent pe scena Palatului Culturii cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înființare (10 mai 2015) când membrii formației vor interpreta mai multe compoziții pentru vioară, violă și violoncel.

Concertul de operă (14 mai 2015) va fi dirijat de maestrul Shinya Ozaki (Japonia), iar în rolurile principale vor fi Carmen Gurban, Ana Rusu, Pataki Adorján, Balla Sándor și Lacskó Robert. Își vor da concursul Corul Mixt și Orchestra Simfonică, dirijorul corului Vasile Cazan, maestru de studii cor - Sikó Szidonia.

Concertul cameral (15 mai 2015) se va desfășura la Universitatea Sapienția și va fi susținut de Octetul de suflători al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș. Membrii formației vor interpreta muzică adecvată din creația mai multor compozitori.

În program figurează (18 mai 2015) concertul coral intitulat „Turneul Stradivarius ENESCU EXPERIENCE 2015" interpretat de Alexandru Tomescu (vioară) și Eduard Kunz (pian). Muzica aparține compozitorului George Enescu (Sonate și Serenade).

În colaborare cu UMF (21 mai 2015) va fi susținut concertul simfonic extraordinar în cadrul proiectului „UMF 70" în onoarea Caselor Regale din România și Iordania. Concertul va fi dirijat de Gabriel Bebeșelea, la flaut Balint János (Ungaria), iar muzica este semnată de C. Saint-Saëns, W. A. Mozart și N. Rimsky-Korsakov.

Lansarea cărții „Vibrații muzicale târgumureșene" (26 mai 2015), autor conf. dr. Carmen Mihăescu, va fi prezentată de prof. dr. Valentin Marica, senior-editor la Radio România Târgu-Mureș, în mediatizarea lui Vasile Cazan. Tot în aceeași zi, în Sala Mare, se va desfășura concertul cameral susținut de Ansamblul „Smoky Mountain Brass Qvintett" (SUA).

Închiderea „Zilelor muzicale târgumureșene" va avea loc joi, 28 mai 2015, cu prezentarea concertului simfonic extraordinar dirijat de Alexandre Myrat (Franța), iar la pian va fi Alexei Nobiolin (Rusia).

Să dorim succes celei de a XLV-a ediții a importantului eveniment muzical, care, de atâția ani, se desfășoară în municipiul nostru.

Lasă un comentariu