Cum să mori liniștit

Distribuie pe:

Despre Ludovic al XI-lea, regale Franței, se spune că ar fi fost un conducător aspru. La sfârșitul vieții sale, conștiința lui s-a trezit. A căutat mijloace pentru a-și prelungi viața. Un corp de gardă format din patruzeci de bărbați îl păzeau în castelul Plessis-les-Tours, deoarece se temea că va cădea pradă unui atac de răzbunare. Pentru a evita orice boală mortală, s-a înconjurat de foarte mulți medici. Deoarece aceste măsuri i s-au părut insuficiente, a cerut să vină la el un călugăr franciscan, pe nume Francois de Paule, din Italia, despre care se spunea că este în stare să prelungească viața omenească. Împăratul i-a promis o sumă mare de bani, dacă îl va păstra sănătos și îi va putea promite mulți ani de viață. Dar acest om înțelept i-a explicat că numai Dumnezeu are puterea să prelungească viața unui om, dar că este mult mai important să mori liniștit decât să trăiești mult.

Mă tem că astăzi mulți oameni se aseamănă acestui împărat și visează mai degrabă să trăiască mult, decât să-și încheie în liniște traiul pe pământ.

Dar ce înseamnă să „mori în liniște"? Înseamnă aceasta să mori la tine acasă și nu la spital? Sau în somn, fără dureri? Nu, nu este vorba de aceasta. A muri în liniște înseamnă a fi în pace cu Dumnezeu și a nu avea teamă de întâlnirea cu Dumnezeu, pentru că Îl ai pe Domnul Hristos ca Mântuitor.

Hristos a Înviat!

P.S. O firmă de pompe funebre din Mediaș le dă asigurări eventualilor clienți că pot pleca liniștiți pe lumea cealaltă. Oameni de cuvânt, aceștia oferă „garanția lucrului bine făcut" și un preț avantajos la coroane și la jerbe.

Lasă un comentariu