Prefectul Lucian Goga: „NE APLECĂM CU PIOȘENIE ÎN FAȚA CELOR CARE S-AU SACRIFICAT PENTRU BINELE ȚĂRII!"

Distribuie pe:

Prezent la manifestările ocazionate de Ziua Veteranilor de Război, organizate la Cimitirul Eroilor din Târgu-Mureș, în cuvântul său, prefectul Lucian Goga le-a adus veteranilor prezenți, dar și celor care s-au jertfit pentru țară un omagiu plin de sensibilitate, respect și pioșenie: „Bravi veterani, dragi ostași, distinși invitați, doamnelor și domnilor, se împlinesc 70 de ani de la încetarea focului din cea mai aprigă încleștare a secolului trecut, și anume Al Doilea Război Mondial.

Pentru eliberarea teritoriului județului Mureș au căzut la datorie aproximativ 15.000 de eroi. Una dintre cele mai crâncene bătălii a avut loc la Oarba de Mureș, care este și va rămâne pentru noi o carte vie de istorie. Anul 2015 a fost declarat prin Hotărârea Guvernului României nr. 164 - Anul Veteranilor de Război, iar astăzi, 29 aprilie 2015, sărbătorim Ziua Veteranilor de Război.

Se cuvine să ne închinăm cu adâncă emoție și profund respect în fața celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă. Cu toții s-au jertfit pentru apărarea patriei, întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Astăzi, aici, este locul în care venim pentru a aduce un viu omagiu eroilor. Ne aplecăm cu pioșenie și depunem o floare în fața mormintelor celor care, prin curajul și demnitatea de care au dat dovadă, s-au sacrificat pentru binele țării. Să-i cinstim cum se cuvine pe eroii cunoscuți și pe ostașii fără nume și să pomenim jertfa lor.

Veșnică recunoștință Armatei Române! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii neamului românesc!".

 

Lasă un comentariu