LA LUDUȘ, PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTOAREA DE LA 9 MAI 2015

Distribuie pe:

La Luduș, pregătirile pentru sărbătoarea de la 9 mai 2015 au început odată cu îngemănata renaștere primăvăratică a naturii și a proiectelor acelor ludușeni care se îngrijesc de bogăția și noblețea sufletească a locuitorilor de aici, de fața frumoasă a orașului. Primele semne au fost aranjamentele florale de la monumentele din oraș ale eroilor români din Primul și din Al Doilea Război Mondial, căzuți la datorie pentru eliberarea și reîntregirea scumpei noastre patrii România, de la statuia lui Mihai Voievod Viteazul, reîntregitorul de neam și țară românească, florile proaspete de la Monumentul Latinității noastre, Lupa Capitolina, semn al vechimii și trăiniciei neamului românesc și pe aceste plaiuri mureșene, florile de la statuile poeților naționali Mihai Eminescu și George Coșbuc, dascăli geniali la școala patriotismului românesc. Schelele din jurul Monumentului situat în parcul central al orașului sunt un semn că angajați ai primăriei au reîmprospătat imaginea Ostașului Român, simbol al Armatei Române, pregătită mereu să apere unitatea, integritatea, independența și suveranitatea României. Din același context al pregătirilor fac parte lucrările de remodelare și îmbogățire a parcului central, astfel încât acesta să fie, în ziua sărbătorii și în lunile următoare, mai primitor și mai căutat de cetățenii de toate vârstele din oraș. În curând, în acest spațiu evocator de istorie națională și locală vor fi sărbătorite Ziua Independenței de Stat a României (9 mai 1877), Ziua Victoriei (9 mai 1945) când a luat sfârșit cel de-Al Doilea Război Mondial, eveniment de la care se împlinesc 70 de ani, Ziua Europei, simbol al unității și colaborării statelor independente, suverane și democratice din Europa, anul 2015, an al veteranilor de război, moment în care un număr de 5 veterani de război și 48 de văduve de veterani de război vor primi distincții din partea Primăriei orașului Luduș și a subfilialei Luduș a Asociației Naționale a Veteranilor de Război din România.

Domnul primar Cristian Moldovan și domnul colonel în rezervă Sever Popovici au deosebita plăcere să îi invite la această sărbătoare pe toți ludușenii, copii, tineri și vârstnici, pe toți aparținătorii familiilor veteranilor și văduvelor veteranilor de război din Luduș.

Programul de desfășurare a manifestărilor din ziua de 9 mai 2015 începe la ora 14, la Monumentul Soldatului Român. Programul cuprinde: întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului și a raportului Gărzii de Onoare; intonarea Imnului Național și a Imnului Europei; slujba de TE DEUM; alocuțiunile oficialităților; acordarea de distincții veteranilor și văduvelor de veterani; depuneri de coroane; defilarea Gărzii de Onoare.

Lasă un comentariu