Turneul Internațional Stradivarius este un eveniment dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu, ajuns în acest an la cea de-a opta ediție. Început la data de 3 mai la Sinaia, oraș mult îndrăgit de Enescu, turneul îi va prezenta pe violonistul Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciați violoniști români la nivel internațional, cu vioara „Stradivarius Elder-Voicu", alături de pianistul rus Eduard Kunz, la un pian „Yamaha" pus la dispoziție de către organizatorii turneului. Sunetul muzicii enesciene se va auzi în turneul care va avea următorul program: 6 mai - Bacău - Filarmonica „Mihail Jora", 7 mai - Galați - „Teatrul Nae Leonard", 8 mai - Onești - Biblioteca Municipală „Radu Rosetti", 10 mai - Iași „Biblioteca Centrală - Universitară", 12 mai - Chișinău „Sala cu Orgă", 13 mai - „CASA ENESCU" - Mihăileni, Botoșani, 15 mai - Satu Mare, Filarmonica „Dinu Lipatti", 18 mai - Târgu-Mureș - Filarmonica de stat, 19 mai - Bistrița „Societatea de concerte/Sinagoga", 23 mai - Cluj - Piața Publică, 24 mai - Alba-Iulia, „Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Cetatea Alba Carolina", 26 mai - București „Sala Radio", 28 mai - Craiova Filarmonica de Stat „Oltenia", 29 mai - Brașov Filarmonica de Stat Brașov", 30 mai - Baia-Mare - Catedrala Catolică.
Acest an aduce un element de noutate în turneu și anume acela că evenimentul va servi nobilei cauze sociale și de interes public, de restaurare a „Casei Enescu" de la Mihăileni-Botoșani, pe coordonatele transformării ei într-un centru cultural și muzical internațional. Prin urmare, organizatorii evenimentului au făcut demersurile necesare asigurării în sălile de concerte a prezenței urnelor în care se pot face donații, fără a exclude însă posibilitatea participării la construcția Centrului Internațional de Cultură și prin viramente bancare sau donații de materiale de construcții.
Turneul din acest an îmbracă și valențe comemorative, întrucât, pe data de 4 mai, s-au împlinit 60 de ani de la apropierea de stele a ilustrului nostru compozitor, alintat de cei dragi cu numele de Jurjac. Activitatea sa muzicală care a început într-un mod genial, la numai 4 ani, s-a împletit la maturitate cu activitatea pedagogică, demonstrând că țara noastră naște minuni pe care le pot admira secole de-a rândul generații de artiști din întreaga lume. Pentru creațiile sale monumentale, pentru geniul cu care a luminat sufletele noastre, și pentru atașamentul său față de țară (în noiembrie 1939, Enescu a donat președintelui Consiliului de Miniștri de la acea vreme suma de 100.000 lei, pentru apărarea țării), memoria sa este cinstită și în cadrul acestui eveniment, care impune, prin ținuta sa, respectul față de artă și tulburătorul poet al notelor care a fost George Enescu, Jurjac al nostru.