Organizarea unui festival cu caracter sportiv și cultural - UMFest-, în vederea conștientizării tinerei generații de a menține un nivel optim de sănătate!

Distribuie pe:

Obiectivele, din informațiile primite de la una din antrenoarele de înot de la bazinul presostatic al Weekend-ului, Krisztina Hegedus, sunt organizarea, în data de 16 mai, a unei parade sportive pe străzile municipiului Târgu-Mureș, care să includă reprezentanții cluburilor sportive și ai echipelor liceene târgumureșene, demonstrații realizate de către performerii diferitelor ramuri sportive practicate în Târgu-Mureș, cu scopul promovării stilului de viață sănătos, organizarea de competiții de fotbal, volei, baschet, handbal, tenis (și de masă) etc., în data de 16 mai, în incinta bazelor sportive și a sălilor de sport ale municipiului, susținerea unor reprezentații artistice și culturale - teatru, expoziții în aer liber, pe teritoriul municipiului Târgu-Mureș. În data de 17 mai, la Platoul Cornești și în spațiile de agrement aferente acestuia se vor desfășura activități de promovare a „sportului pentru toți".

„Preconizăm că impactul proiectului asupra publicului țintă va fi major, datorită acestor competiții sportive. Sperăm să ambiționăm întreaga populație târgumureșeană pentru a practica orice formă de sport, combătând sedentarismul și alimentația dezechilibrată.

Dorim ca publicul să dezvolte un stil de viață sănătos și armonios, prin participarea la cât mai multe acțiuni asemănătoare. De asemenea, se consolidează capacitatea de comunicare și cooperare a elevilor și studenților implicați în proiect. Metodologia include 50 de voluntari, în colaborare cu Departamentul de Resurse Umane LSTGM și Catedra de Educație Fizică și Sport UMF, colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Târgu-Mureș, Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret TGM, Adventure Life etc.

Lasă un comentariu