Ideea centrală a guvernării Ponta este mascarea realității

Distribuie pe:

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că ideea centrală a guvernării Ponta este „mascarea realității" pentru obținerea unei „imagini machiate a personajului politic Victor Ponta".

Predoiu a precizat că-și plasează declarația politică sub titlul „Lumea lui Ponta față-n față cu realitatea".

„După trei ani de regim Victor Ponta, este limpede pentru orice observator neutru faptul că ideea centrală a guvernării Victor Ponta este mascarea realității pentru obținerea cu orice preț a unei imagini machiate a personajului politic Victor Ponta. Ponta a ajuns la putere fără o idee clară despre ce societate vrea să construiască, despre ce fel de economie vrea să construiască. Și, din această cauză, improvizația a fost și rămâne metoda sa de guvernare", a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Cătălin Predoiu a adăugat că, prin ultimele sale acțiuni, premierul Ponta dorește să-și proiecteze „o imagine de luptător contra evaziunii fiscale, o imagine de liberal în politica taxelor, o imagine de promotor al României în lume", realitatea fiind însă „diferită".

„În lumea lui Ponta, românii o duc mai bine, în realitate, puterea de cumpărare a salariilor și pensiilor a crescut nesemnificativ, doar cu câteva procente în timpul regimului său. În lumea lui Ponta, economia crește. În realitate, investițiile publice totale au scăzut cu 7,9% în 2013 și 3,5% în 2014. Cauza acestei situații este reducerea cheltuielilor de capital, a investițiilor din buget cu 7,5% în 2013 și 4,6% în 2015", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Predoiu a adăugat că „în lumea lui Ponta, Ministerul Finanțelor Publice a prevăzut 44,7 miliarde lei cheltuieli în 2015, cu 24% mai mari decât în 2014, premiza fiind creșterea absorbției de fonduri europene".

„În realitate, potrivit ultimei evaluări de primăvară a Comisiei Europene, aceste cifre se dovedesc iluzorii. Absorbția și cheltuirea de fonduri europene au scăzut cu aproximativ o treime. Pe trimestrul I au fost 1,3 miliarde fonduri intrate față de 4,5 (miliarde - n.r.) programate. 2,1 miliarde cheltuite față de 6 miliarde programate. De ce această politică? Pentru că Ponta dorește să își mențină spațiul fiscal pentru a justifica reducerea TVA. Ceea ce ne conduce către o altă minciună. În lumea lui Ponta, stimularea consumului va relansa economia. În realitate, numai investițiile și crearea de locuri de muncă pot relansa economia și, pe o bază sustenabilă, consumul și nivelul de trai", a spus Predoiu.

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat, totodată, că „în lumea lui Ponta, vizitele în Golf aduc prosperitate".

„În realitate, aceste vizite nu aduc nimic economiei, cum nu au adus nici vizitele în China. De ce ? Pentru că ele nu sunt pregătite, pentru că nu se încadrează într-o viziune clară cu privire la economia României în perspectivă.(...) Ne-a mai spus domnul Ponta la întoarcere că a găsit soluția pentru Otopeni și Tarom. Care e soluția, vânzarea prin încredințare directă? Unde s-a mai dus să caute capital ca să promoveze concurența într-o astfel de achiziție sau de majorare de capital social? Ne vom trezi din nou, așa cum ne-am trezit la Cernavodă, cu un singur ofertant pentru că investiția nu a fost bine pregătită. Vedem aici o altă trăsătură a politicii lui Ponta, și anume lipsa de viziune pe termen lung", a spus Predoiu.

Prim-vicepreședintele PNL a apreciat, de asemenea, că o altă caracteristică a guvernării Ponta este „impunitatea miniștrilor".

„Nimeni nu a plătit pentru criza manualelor școlare, nimeni nu a plătit pentru blocarea secțiilor de votare, nimeni nu a plătit pentru creșterea prețurilor, nimeni nu a plătit pentru cardurile de sănătate. Iată ce înseamnă lumea lui Ponta - o fațadă de mucava. Iată ce înseamnă realitatea guvernării Ponta - lipsă de viziune, amatorism în guvernare, aroganță și minciună, luptă contra justiției și impunitate", a mai declarat Cătălin Predoiu.

 

Lasă un comentariu