Despre urmașii lui Iuda

Distribuie pe:

Cu peste 2000 de ani în urmă, a început lăcomia și goana după bani nemunciți. Pe Iuda, apostolul lui Iisus Hristos, neavând ce să vândă ca să facă rost de bani, lăcomia l-a dus până acolo încât, pentru câțiva arginți, și-a vândut stăpânul sfânt.

Chiar dacă pe atunci nu existau televiziuni, iată că întâmplarea a ajuns până în zilele noastre, meteahna hoțiilor s-a perpetuat și s-a amplificat, iar noi, cei mulți, rămânem fără suflare când vedem atâția nemernici, care ne promiteau că vom trăi bine, cum au jefuit, timp de 25 de ani, munca unui popor.

În timp ce furau de la gura celor mulți, hoții ne prosteau că o ducem bine și ne promiteau că va curge lapte și miere, că ei muncesc pentru noi. Pe față ne promiteau, iar pe la spate ne jefuiau fără milă, lăsând în urma lor doar praf și pulbere. Deși știau că sunt copii bolnavi și bătrâni flămânzi, ei își votau legi ca să își crească pensiile și salariile, iar milioane de pensionari și de salariați, care i-au cățărat pe ei la putere, au ajuns să trăiască din cinci, șase sute de lei pe lună. Din ce au furat, și-au construit vile și piscine cum nu s-au mai văzut, nu numai în țară, dar nici prin străinătate.

Dacă ies la o plimbare s-au se întâlnesc întâmplător, oamenii nu vorbesc decât despre faptul că sunt conduși de hoți (sau tâlhari, cum mai spun bătrânii), mulți considerând că procurorii și judecătorii sunt de partea lor. Îi tot anchetează și îi judecă, dar la final cică nu au avut destule probe ca să-i condamne și să le ia averea furată înapoi. În schimb, dacă un amărât fură de foame, se năpustesc asupra lui, și direct la pușcărie cu el, pentru că prezintă pericol public. E condamnat la trei, patru ani de închisoare. Mulți se întreabă și întreb și eu: Ce se va alege de această țară, numită „Grădina Maicii Domnului", dacă o fură tocmai cei care au fost aleși să îi apere valorile? Câte un senator sau deputat încearcă să spună adevărul, dar este dat repede la o parte de ceilalți. În loc să facă front comun și să îi prindă pe nemernici, parlamentarii fac legi prin care vând avuția țării la străini, de o să ajungem iar iobagi pe pământul nostru.

Noi, cei mulți, fără nicio putere, stăm și ne mirăm cum ne este vândut pământul de sub picioare, sate întregi sunt retrocedate unor indivizi care se pretind foști proprietari și niciunul dintre conducătorii țării nu ia măsuri să oprească jaful. Îmi amintesc spusele unor bătrâni, fără multă carte, dar cu judecată dreaptă, că acolo unde este învățătură multă, este și prostie multă, însă în cazul jafului din prezent cred că este vorba de nemernicie multă.

Dumnezeu a lăsat cele zece porunci după care să trăiască oamenii, printre care și acelea să îl iubești pe aproapele tău ca pe tine însuși, să nu ucizi și să nu furi, dar conducătorii noștri de acum dovedesc că nu au nici un Dumnezeu.

Însă, nu trebuie să uite că Dumnezeu nu îl bate pe om cu bâta. Până și Iuda, după ce Iisus a fost răstignit, a avut mustrări de conștiință și s-a spânzurat. Oare, va mai veni timpul să se facă și în România dreptate sau noi vom continua să trăim din vorbe, iar hoții din foloase?!

Lasă un comentariu