O SIMPLĂ INJECȚIE CU ANTICORPI AR PUTEA DISTRUGE CANCERUL

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Stanford, citați de descopera.ro, susțin că o simplă injecție cu anticorpi, considerată revoluționară, ar putea contribui la eradicarea mai multor tipuri de cancer în stare avansată (melanom, pancreatic, mamar și pulmonar), prin distrugerea tumorilor.

„Acești anticorpi, creați în laborator, ar putea să distrugă nu doar tumorile incipiente, ci și metastazele care s-au răspândit în întregul organism. Tratamentul are la bază același mecanism cu cel care determină organismul să respingă organele transplantate. În ambele situații, anticorpii (molecule care detectează substanțele străine în organism) activează sistemul imunitar.

Ei se lipesc de anumite proteine din țesuturile străine (în acest caz, de tumori) și, prin folosirea unor celule cu rol de semnalizare, celulele T acționează apoi ca o echipă de intervenție rapidă a organismului. Atunci când celulele T intră în contact cu țesutul străin, îl atacă și îl distrug.

Odată ce recunosc țesuturile canceroase, celulele T se multiplică și nu doar că atacă tumorile, dar vânează și toate celulele metastazate care circulă prin organism. Atât anticorpii, cât și celulele de semnalizare (dendritice) joacă un rol crucial în procesul de eliminare a tumorilor. La doar câteva ore după injectare, aceste celule tumorale sunt deja acoperite de anticorpi.

Prin adăugarea unor substanțe chimice care stimulează creșterea celulelor cu rol de semnalizare, în aceeași injecție cu anticorpi, am reușit să obținem eradicarea unui număr de șase tipuri diferite de cancer - două tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar și pancreatic.

Deși studiul a fost realizat doar pe șoareci, testele in vitro realizate pe celule umane au prezentat rezultate similare în privința reacției imunitare", explică specialiștii americani. 

Lasă un comentariu