Primăria Târgu-Mureș împlinește 75 de ani!

Distribuie pe:

Ediția din acest an a „Zilelor târgumureșene" va include, în programul manifestărilor culturale, premiera filmului documentar „Poveștile orașului", un proiect inițiat de Asociația culturală SIMFEST și dedicat împlinirii, în această vară, a 75 de ani de la inaugurarea clădirii Primăriei Târgu-Mureș.

Potrivit inițiatorilor, acțiunea va aduce un plus de prestigiu și atractivitate celei mai importante sărbători a orașului, participanții - târgumureșeni și nu numai - având posibilitatea de a afla „noutăți" vechi de zeci de ani, ascunse încă, sau doar neobservate.

„Clădirea constituie și astăzi un unicat în Târgu-Mureș, singura reprezentativă a stilului arhitectonic brâncovenesc, stil recunoscut la nivel mondial ca fiind pur românesc și deosebit de valoros. Istoria ridicării clădirii, dar și evoluția ei în timp au trecut prin momente inedite și, nu o dată, palpitante, care nu au fost evocate până acum", afirmă Ioan Ceaușescu, președintele SIMFEST.

Cu același prilej va fi organizată o expoziție mixtă de fotografie și grafică, prezentând imagini din Târgu-Mureșul de odinioară, cu fotografii adunate din arhive și de la colecționari, lucrările grafice aparținând artistului Horea Epure, realizator al unei veritabile colecții de desene reprezentând clădirile vechi de oraș.

Atât premiera filmului, cât și vernisajul expoziției vor fi găzduite de Cinema „Arta", data și ora manifestărilor urmând a fi anunțate după definitivarea programului „Zilelor Târgumureșene".

Lasă un comentariu