ASA Târgu-Mureș pierde, dar rămâne lider

Distribuie pe:

Echipa ASA Târgu-Mureș a pierdut, în mod neașteptat, cu 1-0, printr-un gol marcat de Liviu Bajenaru, în minutul 90, meciul de la Mediaș, cu Gaz Metan. Partida a contat pentru etapa a 31-a, Liga 1 la fotbal. ASA a suferit astfel prima înfrângere din retur, dar grație egalului consemnat în partida Steaua - Concordia 2-2, formația ASA Târgu-Mureș păstrează un avans de un punct în fața Stelei. Mureșenii au ratat la Mediaș două ocazii uriașe în opt minute, prin Hora și Zicu, ultimul șutând în bara porții părăsite de Pleșca. ASA a cerut penalty în minutul 24, pentru un presupus henț în careu, însă centralul Ovidiu Hațegan nu a fost de acord. Și gazdele au solicitat o lovitură de pedeapsă, cu cinci minute înainte de pauză, însă și de această dată jocul a continuat. Situația s-a repetat și în repriza a doua, cu ambele echipe considerând că ar fi meritat câte o lovitură de la 11 metri, dar Hațagan nu a reacționat. Muth și Dan Roman l-au pus de trei ori la încercare pe Stăncioiu, în ultimele 20 de minute. Portarul mureșenilor a cedat, însă, în minutul 90, la șutul lui Liviu Bajenaru, fotbalist care a trecut și prin lotul Stelei. Înainte cu 3 etape de finalul campionatului ASA Târgu-Mureș și Steaua duc în continuare o luptă în doi pentru titlu. Pentru ASA au evoluat: Stăncioiu - Feussi, Bejan, Ivan Gonzalez, S. Ilie (73-Hanca) - Gorobsov, Mureșan - Hora, Zicu (67-Goga), Bumba - Axente (56-Manolov).

„S-a simțit lipsa lui M. Constantin, Sepsi, N'Doye și Voiculeț"

După înfrângerea de la Mediaș, cu Gaz Metan, Liviu Ciobotariu a amintit faptul că nu s-a putut baza pe patru titluari importanți și anunță că echipa sa nu a renunțat la lupta pentru titlu. „Poate dacă marcam în prima repriză, când am avut două-trei ocazii, era altceva. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, bună, dar nici noi n-am reușit să fim incisivi. Nu știu dacă este vorba de presiune, dar am avut și probleme de efectiv. Marius Constantin, Sepsi, N'Doye și Voiculeț sunt deja patru jucători a căror lipsă s-a simțit. Este clar că acest rezultat ne dezamăgește, însă nu trebuie să lăsăm capetele jos. Este abia prima înfrângere din acest an. Adevărul este că n-am fost foarte inspirați. Lupta pentru titlu nu s-a încheiat, foarte important e să ne revenim moral și suntem obligați să câștigăm cu Petrolul. Trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut, să ne intereseze mai puțin ce face Steaua", a declarat Liviu Ciobotariu.

În subsolul clasamentului, Oțelul, Ceahlăul și CFR (dacă nu recuperează cele 24 de puncte la TAS) par condamnate, în rest, 6 echipe se luptă pe trei locuri care asigură salvarea. Alte rezultate consemnate în etapa a 31-a: Pandurii - FC Brașov 2-0, Viitorul - Dinamo 0-2, CSU Craiova - CSMS Iași 0-1, Petrolul - U Cluj 1-0, CFR Cluj - FC Botoșani 4-0. ASA Târgu-Mureș conduce în clasament cu 65 de puncte, fiind urmată de Steaua cu 64 de puncte. În runda cu numărul 32, ASA va întâlni pe teren propriu pe Petrolul Ploiești. Partida este programată sâmbătă, 16 mai, de la ora 21.00, pe Stadionul Trans-Sil.

 

Lasă un comentariu