NAȘTEREA UNEI NOI RAZE DE LUMINĂ

Distribuie pe:

Când deriva pune stăpânire fără alegere asupra segmentelor „vinovate" de modelarea ideologică a unui neam, deformându-i matricea valorică și aruncând-o mișelește în întuneric, sunt prea puțini cei care găsesc cutezanța de a lumina un drum care se dorește ascuns în beznă și mai puțini chiar cei care se lasă atrași de lumină și transformați în oglinzi care să împrăștie raza călăuzitoare.

În segmentul culturii mureșene, vineri, 8 mai 2015, s-a născut o nouă rază de lumină, Filiala Mureș a Ligii Scriitorilor Români. Uniți sub semnul creației, cavaleri ai condeiului din Târgu-Mureș, Târnăveni, Reghin, Iernut și Sărmașu, servind cu devotament interesele culturii literare române, au pus bazele ramurii mureșene a unei organizații care încurajează valorile, stimulând și promovând creația literară nu numai a membrilor săi, ci și a publicului larg.

Având sprijinul neprețuit al cotidianului „Cuvântul liber", reprezentat de domnul Lazăr Lădariu, un om de cultură nelipsit din focul oricărei arderi literare și nu numai, dar și al „Punților de lumină", reprezentate de doamna Mariana Cristescu, distinsa, energica și inepuizabila nașă a multor izvoare de creație literară, noua rază de lumină a fost aprinsă pentru a lumina un drum deschis, dorit și mult așteptat. Membrii fondatori, personalități consacrate ale literaturii mureșene, dar și debutanți în ale condeiului, animați de dorința de a contribui la crearea unui cadru organizat care să permită dezvoltarea personalității scriitorilor în folosul lor, dar și în cel al societății în care se produc, în prima ședință, care a avut loc pe 8 mai, și-au ales reprezentanții. Președinția Filialei Mureș a Ligii Scriitorilor Români a fost atribuită cu unanimitate de voturi poetului Mircea Dorin Istrate, cel care va monitoriza noul drum, probabil printre „Picurii de lacrimă" scurși pentru durerile vechi și noi ale neamului nostru. A început așadar o poveste frumoasă, o poveste care trebuie scrisă de cât mai multe condeie măiestre, în fiecare colț de spațiu mureșean, o poveste care va încerca să schimbe orice distorsiune de la o viață culturală bogată în evenimente de natura celor care promovează creația literară, o susțin și o apără. Doamne, ajută!

 

Lasă un comentariu