REUNIUNEA MARII FAMILII

Distribuie pe:

În prima decadă a lunii lui Florar, sâmbătă, 9 mai 2015, foștii directori, educatori, profesori, angajați și elevi instituționalizați la fosta Casă de copii școlari din Miercurea Nirajului și-au dat o nouă întâlnire.

La apelul făcut de către cei doi organizatori, Vasile Cristureanu și Marin Căldărariu, la ora 10.00 a acestei zile au răspuns „prezent" 21 de persoane. Aceștia au venit din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Miercurea Ciuc, Sântana de Mureș, Târgu-Mureș etc. au pus totul de-o parte și au venit pentru a se revedea cu foștii directori, profesori educatori, angajați ai instituției de mai sus amintite.

După scurtul cuvânt de bun venit rostit de subsemnatul, s-a propus un moment de reculegere în memoria directorilor, profesorilor, educatorilor, angajaților și a elevilor care au trecut la cele veșnice.

Făcând cunoștință cu cei care au venit pentru prima oară la această întâlnire, a urmat poza de grup și câteva ore de discuții, prezentarea autobiografiilor noilor veniți și încadrarea lor în marea noastră familie de căminiști. Îi nominalizăm pe cei care au fost prezenți la această mare adunare a marii noastre familii: Mircea Bâgu (Sibiu), profesorul Ioan Crișan (Teiuș), Vasile Cotoi (Miercurea Ciuc), profesorul Ioan Moga (Târgu-Mureș), Petru Platon (Târgu-Mureș), Venea Milășan (Târgu-Mureș), Augustin Chertes (Sântana de Mureș).

A fost o întâlnire frumoasă, în care cu toții s-au bucurat de revederea cu cei care, de-a lungul anilor, le-au îndrumat pașii pentru a deveni oameni de nădejde ai societății românești.

Cei prezenți au hotărât ca următoarea revedere să aibă loc anul viitor în ultima sâmbăta a „Zilelor târgumureșene".

 

Lasă un comentariu