ASA Târgu-Mureș, alături de comunitate!

Distribuie pe:

Clubul ASA Târgu-Mureș încearcă de fiecare dată să fie alături de comunitate, să susțină proiectele târgumureșenilor. De această dată, ASA Târgu-Mureș susține Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, alături de care va demara în perioada următoare mai multe campanii de promovare în rândul cetățenilor.

Donarea de sânge este un gest de solidaritate simplu și generos care permite ca în fiecare an milioane de bolnavi să primească o șansă la sănătate și viață. Donatorul oferă din prinosul său de sănătate o mică parte pentru pacienții din spitale, componentele sanguine fiind indispensabile pentru supraviețuirea bolnavilor cu leucemie, cancer, nașteri dificile, operații, accidente, hemoragii, arsuri grave.

În fiecare an, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș promovează donarea, recoltează, testează, produce și distribuie în jur de 40.000 de componente sanguine. Din păcate, donările nu sunt niciodată suficiente pentru a acoperi toate cererile, în Târgu-Mureș nevoile de componente sanguine pot fi satisfăcute prin cel puțin 80 de donări pe zi, iar necesarul crește în fiecare an.

De asemenea, pentru cei ce vor să participe la programul național de transplant, în instituția noastră se fac înscrieri în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Pentru mai multe informații vizitați site-ul oficial al instituției: www.transfuzie-mures.ro

Lasă un comentariu