Preot dr. Gheorghe Nicolae Șincan – Aștept să înflorească ruga mea

Distribuie pe:

Discutam, mai deunăzi, cu niște buni creștini, despre ce mai citesc ei - cărți, ziare, acum când, cei mai mulți, mai ales tineri, nu mai au plăcerea lecturii pe suport de hârtie, apelând, atunci când o fac, la sursele internautice de informare.

De-acolo își iau totul. Ceea ce anunță un viitor destul de sumbru pentru cărți, pentru reviste, ziare...

Și, totuși, încă mai sunt foarte mulți, cei din vârstele a doua, a treia, care au rămas fideli tipăriturilor, care vor să simtă căldura hârtiei în mâini atunci când citesc.

Creștinii pe care-i invocam nu doar că mai citesc pe hârtie, ci chiar sunt abonați la ziarul lor, în cel în care au încredere și în care se regăsesc cu problemele lor, Cuvântul liber, în care, de altfel, părintele dr. Gheorghe Nicolae Șincan publică aproape număr de număr „tabletele" sale, „Povestiri cu morală și tâlc, alegorii și parabole, pentru copii, părinți și bunici".

Printre reperele lor de lectură se numărau și „tabletele" părintelui dr. Nicolae Șincan.

Nici nu e de mirare că toate acele respirări cotidiene de sănătate spirituală, părintele dr. Gheorghe Nicolae Șincan, cel care știe care e locul și rostul cărții într-o casă, le adună mereu între coperți de carte.

Fără să-și propună în mod expres acest lucru, preotul adună cărți de învățătură, pentru minte, inimă și literatură.

Mai mult, aceste cărți dau și o imagine a pulsului înnoitor în biserica noastră strămoșească, în preocuparea de a fi în ritm cu problemele vieții actuale, care au alte particularități și altă... morală.

Totodată, textele pe care le oferă părintele dr. Gheorghe Nicolae Șincan aduc firescul comunicării în relațiile cotidiene dintre credincioși și... Învățătorul lor, căruia îi ascultă cuvântul, în cuvântul căruia cred.

E un mare câștig acest pas pe care îl face prin cărțile sale părintele dr. Gheorghe Nicolae Șincan.

Mai au o notă distinctă cărțile părintelui târgumureșean: frumusețea titlurilor, încărcate de metaforă, de substanță poetică și religioasă, deopotrivă.

Nu în ultimul rând, coperțile au și ele notele lor de eleganță și profesionalism.

Lasă un comentariu