Pol de competitivitate pentru cercetare-dezvoltare în domeniul medical și informatică medicală

Distribuie pe:

Printr-o scrisoare dată publicității, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, s-a adresat companiilor interesate să dezvolte proiecte de cercetare - dezvoltare în domeniile: medical, farmaceutic, al informaticii și tehnologiei, în parteneriat cu universități târgumureșene, instituții publice și mediul de afaceri local. Reprezentanții companiilor de profil au fost invitați la discuții privind oportunitatea aderării la Polul de competitivitate pentru cercetare - dezvoltare în domeniul medical și informatică medicală.

În prezent, această structură de dezvoltare și sprijin al afacerilor este formată din 18 membri, respectiv patru universități târgumureșene (UMF, „Petru Maior", „Dimitrie Cantemir" și „Sapientia"), o organizație neguvernamentală (Fundația pentru SMURD), o unitate sanitară (Spitalul Clinic Județean de Urgență), opt companii și patru catalizatori (printre care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Mureș, Asociația de Plăți Electronice din România, Primăria municipiului Târgu-Mureș).

„Prin implementarea unor proiecte comune, instituții de educație și cercetare științifică și întreprinderi, având la dispoziție accesul la bazine de resurse locale și naționale relevante, vor putea lucra împreună pentru a obține produse, servicii și procese inovative în domeniul sănătății, în vederea creșterii capacității de cercetare-dezvoltare, a stimulării cooperării între instituții de cercetare - dezvoltare - inovare și întreprinderi", se arată în documentul citat.

Proiectele vor putea să fie finanțate din fonduri europene, disponibile solicitanților, doar cu condiția apartenenței acestora la un pol de competitivitate /cluster și a regăsirii lor într-o strategie comună.

Pe parcursul acestei săptămâni, mai multe runde de discuții au fost programate și au avut loc la sediul Primăriei Târgu-Mureș, în vederea lărgirii ariei de cuprindere a actualului pol de competitivitate, vizând, prin acest demers, valorificarea potențialului pe care orașul îl are în domeniul medical și farmaceutic, potențial susținut de experiența și expertiza pe care atât instituțiile medicale și universitare, cât și companiile private le-au obținut de-a lungul timpului. 

Lasă un comentariu