Elevii și studenții, susținuți, și în acest an, pentru achiziționarea de calculatoare!

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, 13 mai 2015, continuarea programul „Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare.

De acest sprijin financiar (echivalentul în lei al sumei de 200 euro), sub formă de bonuri valorice, vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Potrivit calendarului, în anul 2015, distribuirea bonurilor pentru achiziționarea de calculatoare se va face în perioada 24 iunie - 30 iulie, iar achiziționarea propriu-zisă se va face în perioada 24 iunie - 31 august.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

Bugetul alocat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice pentru derularea „Euro 200" în acest an este de 16 milioane de lei, estimându-se că vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi și studenți.

Lasă un comentariu