Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Omul este obligat să mănânce pentru a supraviețui; această dependență față de alimente este un semn esențial al inconsistenței sale, însă în același timp o chemare la a te hrăni din Dumnezeu, căci el singur poate sătura cu adevărat. Dar... ce frumos: să ne hrănim din Dumnezeu".

Eliane Poirot (1947 -), „Ilie Proorocul" Scriitoare, publicistă și traducătoare, licențiată la Universitatea de Științe Umane din Strasbourg și a Institutului Teologic Ortodox din Paris și obține Diploma de Studii Aprofundate. În 1994 și-a susținut teza de doctorat în Teologie la Paris.

***

„Când vezi sufletul curat și nevinovat al unui copil, îți vine parcă să zici că fiecare mamă e o născătoare de Dumnezeu".

Francis Bacon (1561-1626), filosof englez care a trăit la curtea engleză în timpul domniei Elisabetei I a Angliei și apoi în timpul domniei lui Iacob I al Angliei. A fost procuror general și lord cancelar al Angliei, și nu trebuie confundat cu pictorul Francis Bacon (1909-1992). A fost numit și creatorul empirismului. A fost înnobilat în 1603, fiind primul om de știință care a primit titlul de cavaler. A murit de pneumonie în timp ce studia efectele de congelare pentru conservarea cărnii.

***

„Iubirea vine din Dumnezeu, pe când răutatea e afacerea oamenilor. Dacă n-ar exista Dumnezeu, nici noi n-am fi fost aici".

Cătălin Dupu - scriitor, regizor, conferențiar, poet cu renume al anilor 1980, realizator TV. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, clasa Dem Rădulescu, 1998; autor de citate: „Caracterul nu este îmbrăcămintea făcută de croitor pe măsurile noastre; e haina din dulapul sufletului care s-a croit singură".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu