UNII OAMENI SUNT „PROGRAMAȚI" SĂ TRĂIASCĂ SINGURI

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Universitatea din Beijing, citați de descopera.ro, susțin că unele persoane care prezintă o genă specială, denumită gena singurătății, sunt cu 20% mai dispuse să își petreacă singure întreaga viață, fără un partener de cuplu.

„În studiul nostru, am analizat ADN-urile recoltate din firele de păr prelevate de la aproape 600 de studenți chinezi, pentru a cerceta structura unei gene, 5-HTA1, care prezintă două mutații G și C.

Aproximativ 60% dintre voluntarii din grupul cu mutația G nu se aflau într-o relație, în timp ce în grupul voluntarilor cu mutația C acest procent era de 40%. Această asociere nu a putut fi explicată prin ceilalți factori care influențează bunul mers al unei relații de cuplu, precum aspectul fizic sau bunăstarea materială.

Elementul cheie al descoperirii este rolul pe care îl joacă gena 5-HTA1 la nivelul creierului. Persoanele cu mutația G sintetizează mai puțină serotonină, o substanță chimică din creier ce influențează starea de dispoziție și gradul de fericire al unei persoane. Astfel, gena singurătății îi împiedică pe purtătorii ei să înceapă o relație sau, dacă reușesc, să își întemeieze o relație, determinându-i să se despartă succesiv de toți partenerii lor de viață. Totodată, persoanele cu mutația G au tendința de a fi nevrotice și de a suferi de depresie", explică oamenii de știință chinezi. 

Lasă un comentariu