Bacșișul va rămâne la locul lui: în buzunarul celor care îl merită!

Distribuie pe:

După o întâlnire cu reprezentanții HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) și ai organizațiilor patronale și sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la Digi.24, că va elimina obligativitatea taxării bacșișului: „Din păcate, bacșișul nu se poate reglementa în toate spețele sale. Deși taxarea lui a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă. Renunțarea la impozitarea bacșisului ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament".

Evidențierea pe un bon fiscal separat a bacșișului a fost introdusă, începând cu data de 9 mai a.c., prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 8/2015, care definește și noțiunea de bacșiș: „Prin bacșiș se înțelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum și restul dat de vânzător clientului și nepreluat de acesta în mod voluntar".

În consecință, cel mai probabil de la 1 iunie, bacșișul va rămâne, ca și până acum, în buzunarul celor care, prin serviciile de bună calitate pe care le oferă, sunt răsplătiți cu mici atenții financiare.

Lasă un comentariu