TABĂRA DE PICTURĂ DE LA WEEKEND, LA EDIȚIA A VII-A

Distribuie pe:

În perioada de timp cuprinsă de la 8 la 15 mai a.c., Casa de Oaspeți a Primăriei de la Weekend a găzduit desfășurarea celei de a VII-a ediții a Taberei de Pictură organizată de Primăria Târgu-Mureș și Consiliul local. La fel ca și la edițiile precedente, director al taberei de pictură a fost Valentin Constantin Bretfelean, iar tema de pictură la această ediție a fost „Weekend".

Roadele activității Taberei de Pictură au fost vizibile cu prilejul vernisajului ce a avut loc în seara zilei de 15 mai, la locul faptelor de cultură, eveniment la care protagoniștilor taberei de pictură li s-a alăturat viceprimarul Claudiu Maior, Ilarie Gheorghe Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, Valentin Constantin Bretfelean, directorul Taberei de Pictură, și Vasile Mureșan, muzeograf, artist plasic, director artistic al Taberei de Pictură, cei enumerați fiind și cei care au rostit alocuțiunile la vernisaj.

Ilarie Gheorghe Opriș: „…De fapt, noi scriem, azi, încă o pagină de istorie culturală a județului Mureș și a municipiului Târgu-Mureș, prin ceea ce, cei prezenți în tabără, au reușit să realizeze în cele șapte zile… Mulțumim domnului viceprimar pentru condițiile excepționale de lucru aici. Fiecare din cei prezenți, mai ales din alte județe, și-a văzut condițiile de lucru de aici, au spus că așa ceva n-au văzut în toată țara Românească. Modul în care este îngrijit acest spațiu, care este la cinci minute de centrul orașului, este reprezentativ pentru țară și un îndemn pentru noi, cei care lucrăm aici…".

Valentin Constantin Bretfelean: „…În primul rând vreau să vă spun că Primăria municipiului Târgu-Mureș este criticată de foarte mulți cârcotași, pentru că sprijină arta, cultura și sportul…", arătând, apoi, că în pofida dificultăților, mai mult sau mai puțin inerente, Primăria Târgu-Mureș va continua organizarea Taberei de Pictură de la Weekend.

Claudiu Maior: „…Dacă n-ați fi dumneavoastră să dați frumusețe acestui spațiu, degeaba l-am face noi, pentru că, tot împreună cu dumneavoastră, putem să punem în valoare frumusețile orașului".

Vasile Mureșan: „Dragi prieteni, iată că tot ce este frumos se termină odată. În acest moment aș vrea să prezint, foarte pe scurt, pe fiecare artist, cu lucrările lui…"

Să-i cunoaștem și noi pe participanții de la această a VII-a ediție a Taberei de Pictură de la Weekend: Vasile Mureșan, Târgu-Mureș, Voichița Cecălăcean (Cluj-Napoca), Marta Deleanu și Cornel Vana (Turda), Ioan Șarlea (Mediaș), Marius Coman Sipeanu (Sibiu), Dana Ortelecan (Alba Iulia,) Rareș Cherekes (Sighișoara), Maria Mera și Elena Harja (din Reghin), Simona Mureșan, Fabian Margit, Veress Zsuzsa, Balazs Klara, Melinda Lazar, Ramona Lazar, Vasile Micu, Rodica Vescan, Kulcsar Maria și Lukacs Sandor (Târgu-Mureș).

Ne rămâne doar să adresăm, la rândul nostru, felicitări participanților și organizatorilor acestei a VII-a ediții a Taberei de Pictură de la Weekend, în același timp, administratorului Casei de Oaspeți a Primăriei, Nicu Zagon, cel care, cu aportul personalului, a primit și găzduit participanții Taberei de Pictură, asigurând mediul propice actului de creație artistică.

Lasă un comentariu