Azi și mâine - „zile pline" la Zilele târgumureșene!

Distribuie pe:

Azi, sâmbătă, 23 mai, la Cinematograful „Arta" (ora 12) va avea loc premiera filmului „Poveștile orașului", peliculă ce dezvăluie „noutăți" mai vechi, necunoscute sau neobservate despre Târgu-Mureșul de odinioară. Manifestarea va fi precedată de vernisajul expoziției mixte de fotografie și artă plastică pe aceeași temă (ora 11.30).

Programul de azi al Zilelor târgumureșene, mai cuprinde, printre altele: un concert de chitară clasică (Piața Trandafirilor, ora 10), un spectacol folcloric și concerte cu formații și interpreți renumiți (Parcul Municipal, ora 17), o seară de cântece și dansuri populare maghiare (Ansamblul „Mureșul",ora 17), un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul (Sala mare a Teatrului Național, ora 19). Seara, începând de la ora 18, în Piața Teatrului - Amfiteatrul Mic, vor avea loc mai multe concerte de jazz.

Cei mici sunt invitați în Parcul Centrului Cultural „Mihai Eminescu", la ora 10, pentru a viziona Povestea zoo, prezentată de secția maghiară a Teatrului de păpuși „Ariel", și la Teatrul de vară, la ora 11, la un spectacol pentru copii - Trupa Zurli.

La ora 17, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" vor fi premiate valorile sportului mureșean, pe tot parcursul zilei (orele 8-21) fiind programate activități sportive.

Mâine, duminică, 24 mai, la ora 11, la Cinematograful „Arta" va avea loc lansarea volumului „Orizont și stil" de Lucian Blaga. La aceeași oră, la Sinagoga din strada Aurel Filimon, sunt programate prelegerea și spectacolul comemorativ „În ghearele fascismului".

Secția română a Teatrului de păpuși „Ariel" prezintă, în Parcul de joacă de la Platoul Cornești, la ora 13, spectacolul cu piesa „Frumoasa din pădurea adormită".

Tot mâine, la ora 17, Centrul Cultural „Mihai Eminescu" va găzdui spectacolul de teatru „Doi pe un balansoar", iar la ora 19, în sala Studio (strada Frunzei) va fi prezentat spectacolul cu piesa „Dozsa". În paralel, la Cinema „Arta" (orele 14-20), continuă Festivalul Filmului European.

Seria concertelor programate pentru mâine, în Parcul Municipal, începând de la ora 17.30, culminează cu recitalul susținut de Toto Cutugno.

Un foc de artificii va „izbucni" mâine la ora 21.30, marcând încheierea celei de a XIX-a ediții a Zilelor târgumureșene!

Pentru detalii - www.zileletirgumuresene.ro

Lasă un comentariu