În ultimii trei ani, peste 250.000 de locuri de muncă, create! Câți români au plecat din țară - din lipsa lor? Ei, aicea-i hiba!

Distribuie pe:

În 2013, când Guvernul Ponta a preluat… Executivul, s-a promis crearea a peste un milion de locuri de muncă. Asta se spunea și în campania de la ultimele alegeri parlamentare, ulterior, în baza unui Plan Național de Investiții, Guvernul prevedea crearea a peste 100.000 de noi locuri de muncă. La întrebarea , adresată ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, „câte locuri de muncă a reușit Guvernul Ponta să creeze, la bilanțul a trei ani", acesta - într-un interviu publicat de EVZ - a răspuns: peste 250.000 de locuri de muncă. Și că, drept efect al reducerii de 9% la TVA la produsele agroalimentare, vor mai fi create peste 20.000 de locuri de muncă. Dar - adăuga Teodorovici - „efectele sunt foarte multe și m-aș bucura ca, la sfârșitul acestui an, să vedem că nu doar ce am estimat noi, ci și că multe alte efecte din economic vor fi consolidate."

Bun, așa să fie. Nimeni, însă, din Guvernul Ponta (dar nici din opoziția „marelui" PNL) nu răspunde la întrebarea: câți români și-au părăsit țara - plecând la muncă în străinătate - și din lipsa locurilor de muncă, dar, și, mai ales, din cauza unor salarii la… limita supraviețuirii!? Căci sondajele atestă că românii și când muncesc, în țară, sărăcesc! Aicea-i hiba!

Lasă un comentariu