MIZERABILUL GRAFFITI

Distribuie pe:

Mă adresez, în numele a foarte mulți târgumureșeni, din nou organelor competente care pot rezolva pentru totdeauna cazul mizerabilului graffiti, care planează din anii trecuți și până în prezent în municipiul nostru.

Poate domnul primar Dorin Florea, poate domnul viceprimar Claudiu Maior, poate directorul Poliției Locale, Valentin Bretfelean, sau poate cei de la Poliție și Jandarmerie vor recepționa ceea ce voi scrie (și am mai scris de-a lungul anilor) în „Cuvântul liber", în numele locuitorilor din cartierul Aleea Carpați și

a riveranilor, despre acest monstruos stil de mâzgăleală, numit graffiti, pe aproape toți pereții caselor, ai instituțiilor și blocurilor, pe garduri, indicatoare de circulație etc., desene grotești, unele reprezentând probabil însemne ale unor sectanți.

Cine le realizează? Poate elevi scăpați de sub supravegherea părinților, care au mai plătit amenzi pentru astfel de fapte, fiind chiar obligați să refacă zonele mâzgălite. Numai că totul a fost un bluf, pentru că s-a dat cu var în batjocură, urâtele desenele fiind încă vizibile. Cei mai mulți târgumureșeni consideră că desenele sunt făcute de cine știe ce derbedei sau, poate, chiar dereglați mintal.

Domnilor mai sus amintiți, vă rugăm să luați în serios acest articol-reclamație al cetățenilor. Prindeți-i pe vinovați, dați-le numele în clar în presa scrisă și la televizor, luați măsurile legale care se impun, până la acționarea lor sau a părinților lor în justiție.

Noi am mulțumit Primăriei când, din taxele și impozitele plătite de noi, contribuabilii, a făcut din cartierul Aleea Carpați unul și mai frumos, dar… nu mai vrem să înghițim murdăria unor nevolnici, așa-ziși cetățeni ai municipiului, sau or fi unii veniți din mediul rural, pe la școli, la oraș?! Și încă o întrebare: de unde au acești mâzgălitori de pereți spray-urile atât de scumpe? Or fi sponsorizați de cineva?

Domnule primar, vă rugăm ca, sprijinit de oamenii din Primărie și de reprezentanții legii, să găsiți soluții pentru a scăpa de acest flagel, numit graffiti! Ce imagine poate avea un oraș cu clădirile mâzgălite în fel și chip ce dau imaginea unui loc părăsit? Noi, cei care ținem la prestigiul acestui oraș cu multe valori arhitecturale și culturale, ne simțim umiliți și jenați de lipsa de reacție a autorităților locale.

 

Lasă un comentariu