Acolo unde Dumnezeu nu mai are biserică, își face dracul capelă

Distribuie pe:

Unul dintre cei mai cunoscuți șI vehemenți atei americani a fost Robert Ingersoll. Acesta obișnuia să străbată marile orașe americane, ținând cuvântări împotriva lui Dumnezeu și a credinței creștine. Avea o predilecție pentru textele biblice care vorbesc despre judecată divină pe care le răstălmăcea după bunul său plac.

În timpul unei astfel de adunări, Ingersoll și-a scos ceasul de aur din buzunar și l-a pus pe masă spunând: „Îl blestem și Îl hulesc pe Dumnezeu, apoi Îi dau cinci minute să mă lovească, să mă trăsnească.” După ce a rostit cele mai cumplite și mai murdare blesteme, a tăcut, așteptând cele cinci minute. Timpul trecând fără să se întâmple nimic, Ingersoll și-a luat ceasul de pe masă, spunând: „Vedeți că nu există Dumnezeu, căci dacă ar fi existat, m-ar fi lovit mortal.”

Știți cum a ajuns Robert Ingersoll ateu? Născut în New York în familia unui pastor american, el a trebuit să audă de zeci și sute de  ori amenințarea tatălui său ori de câte ori făcea ceva rău: „Robert, dacă mai faci aceste păcate, Dumnezeul Cel Atotputernic te va duce în iad și vei arde în vecii vecilor.”

Săturat de un astfel de tratament  din partea tatălui și de amenințarea cu focul cel veșnic al iadului, într-o bună zi Robert i-a spus tatălui său: „Tată, dacă astfel este Dumnezeul pe care Îl servești, eu nu vreau să am nimic de-a face cu El.” Apoi, mânios, s-a ridicat șI a părăsit pentru totdeauna casa părintească, devenind unul dintre cei mai renumiți și vehemenți atei americani.

Dar în ziua judecății finale...?

(Din volumul „Aștept să înflorească ruga mea”, apărut la Editura „NICO”)

Lasă un comentariu